Dyrektor Hampton by Hilton Warsaw Reduta wybrany

Udostępnij artykuł
Z początkiem stycznia br. stanowisko objął – związany z branżą od 12 lat – Łukasz Migowski. Obecnie odpowiedzialny jest za pre-opening, powstającego na warszawskiej Ochocie, hotelu oraz wprowadzenie go na rynek.

Łukasz Migowski swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczynał jako recepcjonista w warszawskich hotelach m.in. Hotelu Belwederski czy Holiday Inn Warszawa Józefów. Od 2013 roku pełnił funkcję kierownika recepcji i rezerwacji w Hotelu Brant. W 2014 roku awansował na stanowisko dyrektora Hotelu Sobienie Królewskie, którym z powodzeniem zarządzał dwa lata. W 2016 roku objął stanowisko dyrektora operacyjnego w Sangate Hotel Airport. Łukasz odpowiedziany był za rebranding Hotelu Gromada Lotnisko, wdrożenie nowych, korporacyjnych standardów obsługi gościa oraz wewnętrznych procedur operacyjnych. Pełnił również obowiązki dyrektora hotelu.

Łukasz Migowski jest absolwentem Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie oraz Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Warszawie. Tytuł magistra o specjalizacji „Zarządzanie w Hotelarstwie” obronił w 2014 roku.

Hampton by Hilton Warsaw Reduta, zlokalizowany przy ul. Mszczonowskiej 3, zaoferuje 167 pokoi, część konferencyjną o powierzchni 80 mkw. (pierwsze piętro) oraz 40 mkw. (parter), a także parking na 50 miejsc. Będzie to czwarty obiekt pod tą marką w Warszawie i 13. w Polsce. Zostanie otwarty w trzecim kwartale br.

Inwestorem jest grupa kapitałowa, zarządzana przez Nusreta Sancaka, będąca również właścicielem Sangate Airport Hotel w Warszawie i powstającego na Woli hotelu Moxy.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 12.03.2020
Aktualizacja: 16.03.2020