Dzień otwarty hotelarstwa w Szczecinie

Udostępnij artykuł

We wtorek 17 maja, w hotelu Novotel Szczecin Centrum odbędzie się dzień otwarty. W jego trakcie każdy będzie mógł dowiedzieć się na czym polega praca w hotelu od kuchni, poznać aktualne oferty i odbyć rozmowy kwalifikacyjne. Poprzez wydarzenie hotelarze chcą zachęcić każdego, kto poszukuje pracy czy szans na rozwój do spróbowania swoich sił w hotelarstwie.

Dzień otwarty Accor szczecin

Dzień otwarty hotelarstwa to inicjatywa, w ramach której hotelarze odsłaniają kulisy pracy w branży i zachęcają osoby szukające zatrudnienia i szans na rozwój zawodowy. Hotelowi eksperci czekają na chętnych 17 maja w Novotel Szczecin Centrum od godz. 9:00 do 17:00. W trakcie dnia otwartego każdy zainteresowany będzie mógł dowiedzieć się więcej o pracy w hotelarstwie i aktualnych rekrutacjach prowadzonych do już funkcjonujących, a także otwierających się w przyszłości hoteli.

Hotelarstwo jest branżą, która zawsze w centrum stawia człowieka. Dlatego w tym zawodzie odnajdą się przede wszystkim osoby, które lubią kontakt i pracę z ludźmi. Poprzez organizację dnia otwartego chcemy dotrzeć do wszystkich poszukujących pracy i pokazać, że w hotelach  pracują niesamowici ludzie pełni pasji, otwarci na ciągły rozwój. A szans na zdobycie nowych kwalifikacji jest mnóstwo – wiele dyrektorów hoteli zaczynało od stanowisk operacyjnych podkreśla Helena Pinkowska, dyrektor hotelu ibis Styles Szczecin Stare Miasto, który pierwszych gości przyjmie w te wakacje.

ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli marzec-kwiecień 2022

Do podjęcia pracy w hotelu nie jest dzisiaj wymagane konkretne doświadczenie czy kwalifikacje. Co więcej, to dobry wybór dla osób, które szukają zarówno pracy na dłużej, jak i na jeden sezon, chcąc spróbować swoich sił w nowym zawodzie. Przez cały dzień kandydaci będą mogli spotkać się z dyrektorem hotelu, by poznać wszystkie szczegóły i wymagania związane z pracą. Na uczestników czekają stanowiska poświęcone wybranym zawodom i specjalizacją, na których będą mogli poznać pracę od kuchni i jej kulisy prezentowane przez pracowników. W szerokim wachlarzu ofert zatrudnienia są stanowiska na recepcji, obsłudze baru i restauracji, room service, a także w dziale audytu lub guest experience. Ponadto każdy z uczestników wydarzenia na gorąco będzie mógł odbyć rozmowę kwalifikacyjną. Zapraszamy także na specjalną stronę www: http://karierawhotelarstwie.pl/.

Zachęcamy każdego, kto szuka nowej zawodowej przygody, do odwiedzenia nas w Novotel Szczecin Centrum. Praca w hotelu to gwarancja nieograniczonych możliwości rozwoju czy zdobywania nowych umiejętności. U nas nie ma miejsca na nudę, a w hotelu odnajdzie się każdy, kto lubi wyzwania i kontakt z ludźmi. W hotelu każdy dzień jest inny. Zachęcamy wszystkich do spotkania z nami już w ten wtorek dodaje Helena Pinkowska.

Dzień Otwarty to okazja, żeby skonfrontować swoje wyobrażenie o pracy w hotelu podczas bezpośredniej rozmowy z managerami hoteli i ich pracownikami. Przyjazna przestrzeń i ciepłe napoje stworzą dobre warunki do networkingu. Oferty pracy są także skierowane do osób z Ukrainy, dlatego podczas spotkań będzie można porozmawiać także z ukraińskojęzycznymi członkami zespołu, którzy udzielą wszelkich niezbędnych informacji.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 16.05.2022
Aktualizacja: 16.05.2022