Europejski obsypany nagrodami

Udostępnij artykuł
2018 był dla Europejskiego rokiem nowego otwarcia. Po kilkuletniej rewitalizacji powstał wielofunkcyjny budynek, który w czerwcu uroczyście otworzył swoje drzwi dla biznesu, turystów i Warszawiaków. Mieszczący się w nim hotel Raffles Europejski Warsaw, z miejsca wpisał Warszawę na mapę najbardziej prestiżowych destynacji turystycznych świata. Zwieńczeniem pierwszego półrocza działalności obiektu jest deszcz prestiżowych nagród, jakimi obsypano Europejski.

Już dwa miesiące po otwarciu, pięciogwiazdkowy hotel Raffles Europejski Warsaw znalazł się wśród najwspanialszych miejsc 2018 r. magazynu „TIME” („World’s Greatest Places 2018”), tworzonej na podstawie rekomendacji redaktorów i ekspertów z całego świata. To niebywałe wyróżnienie zwróciło uwagę opinii międzynarodowej nie tylko na hotel, ale również na Polskę i Warszawę.

Ostatnio Raffles Europejski Warsaw otrzymał kolejne, ogromne międzynarodowe wyróżnienie. Brytyjski magazyn „Tatler”, poświęcony modzie i tematom lifestylowym, umieścił hotel w tegorocznym przewodniku „Tatler Travel Guide 2019” dzięki któremu Raffles Europejski Warsaw znalazł się w gronie 101 najlepszych hoteli na świecie.

– Rozpiera nas duma, że Europejski zyskał uznanie zarówno opinii publicznej jak i ekspertów z różnych sektorów: od nieruchomości i architektury przez hotelarstwo aż po design. Ogromnie cieszy nas fakt, że to miejsce od razu pokochali mieszkańcy Warszawy, lokalny biznes, turyści i międzynarodowe środowiska opiniotwórcze. To zaszczyt móc stworzyć na nowo miejsce – ikonę Warszawy – które wzbudza tyle pozytywnych emocji – mówi Julien Barbotin Larrieu, prezes zarząd spółki HESA będącej inwestorem obiektu.

akteru praskiej dzielnicy i kompleksu Centrum Praskie Koneser.

ŚWIAT HOTELI
LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 28.01.2019
Aktualizacja: 29.01.2019