ForSpa przygotuje koncepcję spa dla Villa Park

Udostępnij artykuł

Hotel Spa Villa Park w Ciechocinku to jeden z pierwszych obiektów spa w Polsce i niewątpliwie jeden z wiodących w skali całego kraju. ForSpa podjęła się przygotowania prac koncepcyjnych dla hotelowego spa, dzięki którym uczyni jego ofertę bardziej konkurencyjną.
– Nowa koncepcja medical ma z jednej strony nawiązywać do tradycji ciechocińskiego lecznictwa, a z drugiej być prawdziwym holistycznym spojrzeniem na potrzeby zdrowotne współczesnych ludzi. Naszym celem jest stworzenie takiej filozofii miejsca, która zmieni nie tylko wizerunek i ofertę Villi Park, ale będzie też inspiracją do zmiany postrzegania całego miasta, które do tej pory kojarzy się z typowym lecznictwem sanatoryjnym – mówi Arkadiusz Dawidowski, dyrektor zarządzający ForSpa, który jest odpowiedzialny za prace grupy projektowej.
Zakres działań obejmuje opracowanie filozofii spa, doradztwo przy projektowaniu, dostawę produktów spa, identyfikację zaawansowanego sprzętu do bezinwazyjnych zabiegów anty-age oraz przeprowadzenie szkoleń dla personelu. ForSpa będzie też odpowiedzialne za kontroling wprowadzonej koncepcji. Zakończenie prac przewiduje się na jesień 2010.
Hotel Villa Park powstał w 2001 r. Jest to czterogwiazdkowy hotel i jednocześnie Klinika Zdrowia i Urody. Do dyspozycji gości jest restauracja Preludium, bar z kominkiem oraz klimatyzowane sale konferencyjne. Oferta Kliniki Villa Park obejmuje Medical SPA, odnowę biologiczną, aktywny wypoczynek, zabiegi fizjoterapeutyczne oraz kosmetykę estetyczną. Jest to jeden z najnowocześniej wyposażonych obiektów tego rodzaju w Polsce.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 19.04.2010
Aktualizacja: 19.04.2010