Hotel Diament Plaza Katowice na finiszu

Udostępnij artykuł
Czterogwiazdkowy obiekt, zlokalizowany w samym centrum stolicy Śląska, już niebawem przyjmie swoich pierwszych gości. Dzięki rozbudowie Hotel Diament Plaza Katowice zaoferuje 135 pokoi, apartamenty oraz penthouse o powierzchni 60 mkw., na najwyższej kondygnacji z tarasem zapewniającym widok na panoramę miasta.

Dla gości będą dostępne również dwie sale konferencyjne typu VIP, strefa SPA, sala fitness oraz parking podziemny.

Kaktusy Koncept Kulinarny to restauracja, bar oraz kawiarnia, nawiązujący do mieszczącego się w tym samym budynku, w latach 70. XX wieku, miejsca spotkań o tej samej nazwie. Nowe oblicze zyskuje również cała ulica Dworcowa, która uległa niezwykłej architektonicznej metamorfozie.

Hotele Diament są właścicielem grupy 13 hoteli, które działają pod jedną marką – Hotele Diament i są usytuowane na południu Polski.

ŚWIAT HOTELI – WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 09.12.2021
Aktualizacja: 16.12.2021