Jak bawili się goście na balu sylwestrowym w Nosalowym Dworze?

Udostępnij artykuł
Oczekiwania co do oprawy balu organizowanego w hotelu oraz jego atrakcji są bardzo wysokie i rosną z roku na rok. Ci, którzy je wybierają, oprócz doskonałej kuchni oczekują również porywających atrakcji. Największe „Sylwestry” na Podhalu organizowane są w Nosalowy Dwór Resort & Spa. W tym roku odbył się tu już czwarty z serii wielkich bali, których imponująca oprawa stała się tradycją. Podczas imprezy w największej sali bankietowej Nowy Rok powitało blisko 500 gości.
fot. AKPA

Tegoroczny przepych scenografii Carnevale di Venezia – Balu Sylwestrowego w weneckim stylu dorównał w tym roku bogatemu programowi artystycznemu i atrakcjom przygotowanym dla Gości. Maski, przepiękne wieczorowe stroje i weneckie gondole stworzyły pełen magii i tajemniczości karnawałowy klimat. Pokazy akrobatów i cyrkowców, kolorowe korowody tancerzy oznajmiły uroczyście przybyłym, że karnawał 2020 został rozpoczęty. Zainspirowani włoską kuchnią Szefowie Nosalowego Dworu stworzyli sylwestrowe menu wytwornej serwowanej kolacji oraz eleganckich bufetów, których smak dopełnił wykwintny trunek i szampan o północy.

W sylwestrową noc na balu w Nosalowym Dworze oprócz zaproszonych gości nie zabrakło również znanych nazwisk i celebrytów. Nowy Rok w resorcie witali z Gośćmi Katarzyna Warnke i Piotr Stramowski, Joanna Horodyńska, Ilona Majer, Natalia Siwiec z mężem, Rafał Michalak. Tegoroczną imprezę poprowadzili dla Gości Paulina Smaszcz- Kurzajewska i Tomasz Kammel, którzy z wprawą w prowadzeniu podobnych imprez udowodnili, że Sylwester to nie tylko gwiazdy muzyczne, ale także prowadzący wieczór.

fot. AKPA

Do tańca porwała muzyka Nicka Sincklera i zespołu Bala Band. Nick to młody i utalentowany wokalista. Na swoim koncie ma współpracę z wielkimi gwiazdami polskiego rynku muzycznego. Jego głos zachwycił także widzów w programie „Fabryka Gwiazd” i show Telewizji Polsat „All Together Now – Śpiewajmy Razem”.

Tradycją balu stały się też koncerty gwiazd. Noworoczny koncert Andrzeja Piasecznego w takiej oprawie i scenografii, największe przeboje, a także wyselekcjonowane przez niego jego ulubione utwory brzmiały wyjątkowo. Koncert dla gości Nosalowy Dwór Resort & SPA pokazał, że Andrzej „Piasek” Piaseczny wciąż jest The Voice of Poland- jednym z najlepszych jakie mamy.

Nie zapomniano też o najmłodszych. Na dzieci czekała niesamowita przygoda z baśniowymi bohaterami w specjalnych strefach balu. Kreatywne warsztaty i przytulna sala balowa sprawiły, że nikt się nie nudził w tą sylwestrową noc.

Formuła eleganckiego, sylwestrowego balu cieszy się z roku na rok coraz większą popularnością. W przyszłym roku tematem przewodnim balu będzie Agent 007-James Bond. Miejsca sprzedają się z ogromnym wyprzedzeniem i często są rezerwowane nawet kolejnego dnia po sylwestrowej imprezie. Zakopane odwiedza coraz większa grupa zamożnych i wymagających gości , którzy doceniają wysoki poziom imprez i oczekują, ze tę ostatnią noc w roku spędzą w doborowym towarzystwie i eleganckiej oprawie.

fot. AKPA
fot. AKPA

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 06.01.2020
Aktualizacja: 07.01.2020