Jakie sosy Fanex do dań z grilla?

Udostępnij artykuł

Dla wielu Polaków pierwsze dni maja to sygnał do rozpoczęcia sezonu plenerowego gotowania. Wspólne biesiadowanie na świeżym powietrzu to esencja  majówki i okresu letniego. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz steki czy warzywa – każda potrawa zasługuje na dodatek, który podkreśli jej charakter.

Współczesne grillowanie to znacznie więcej niż tradycyjne kiełbaski, to sztuka łączenia smaków. Polacy coraz chętniej eksperymentują z nowymi przyprawami i dodatkami, wprowadzając do swoich kuchni elementy z całego świata. Samo grillowanie i gotowanie to zaś coraz częściej synonim relaksu i czasu spędzonego w gronie najbliższychwyjaśnia Łukasz Lisowski, ekspert ds. gastronomii w Fanex.

Od klasyki po nowoczesne inspiracje przygody

Grillowanie zaczyna się często od klasycznych smaków, wymagających dopełnienia. Wtedy na stole pojawia się Ketchup nr VII, wyróżniający się gęstą konsystencją i głębokim, pomidorowym aromatem, który uzupełnia smak grillowanych burgerów i kiełbasek. W parze z nim sprawdzi się Musztarda Słoneczna.

Kiedy tradycyjne smaki spotykają się z nowoczesnością, na scenę wkracza Sos BBQ. Jeden sos, a tak wiele możliwości – od glazurowania mięs w trakcie grillowania po wykończenie gotowych potraw.

Smakowita podróż z Fanex

Tegoroczny sezon to okazja, by zabrać domowników i przyjaciół w kulinarną podróż bez opuszczania własnego ogrodu. Sos Mango-Jalapeño to kompozycja, która komponuje się z grillowanym kurczakiem, krewetkami czy warzywami.

Podróż kontynuujemy na północ Europy z Sosem Remoulada. Ta kompozycja z korniszonami i ziołami uzupełnia smak grillowanych ryb oraz ziemniaków. Na końcu tej smakowitej wyprawy czeka Sos Bazyliowy – esencja śródziemnomorskich aromatów, która ożywi sałatki, grillowane warzywa i ser halloumi.

NEWSLETTER-HORECANET-ZAPISZ-SIE

Źródło: Fanex

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.