Już od 5 lipca restauracja zaprasza na letnie grillowanie. W samym sercu Warszawy nastanie śródziemnomorski klimat. Dla tych, którzy na urlop muszą jeszcze chwilę poczekać, restauracja Port Royal przygotowała grillowe uczty. W lipcu i sierpniu, co tydzień w każdą środę i czwartek restauracja będzie serwować przysmaki z różnych krajów.
Tęsknota za brzegiem morza i aromatycznymi przysmakami stała się dla nas inspiracją do
stworzenia „Letniego grilla w Port Royal” — mówi właścicielka restauracji Karolina Jakimiak
Kwaśniewska. — Zapraszamy do odkrywania pełnych słońca smaków naszych grillowanych dań. Chcemy, aby każdy gość poczuł klimat wakacji bez konieczności opuszczania Warszawy.
Co tydzień na portowych aukcjach będą licytowane tzw. catch of the day, czyli dzikie ryby i owoce
morza. Te, dotrą w niecałe 24h do warszawskiego Portu. Pod kierunkiem szefa kuchni Miłosza Sroki, oferowane będą rotacyjnie przysmaki z różnych zakątków świata: Sycylii, Portugalii, Włoch, Maroka, Argentyny, Grecji, Mauritiusu, Hiszpanii, Holandii, Francji i Wysp Owczych.
Zakochani w nadmorskim grillowaniu będą mogli spróbować m.in. miecznika, tuńczyka,
sardynek, kalmarów, łopaciarza, beryksa, makrelę, kulbina, doradę, labraksa, barwenę, solę,
strzępiela, łososia oraz krewetek i langustynek.
Śródziemnomorskie uczty idealnie dopełnią włoskie wina i autorskie koktajle, skomponowane
specjalnie na gorące letnie wieczory.
Źródło: Port Royal
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.