Łukasz Adamczyk w zespole Pieniny SPA Resort

Udostępnij artykuł
Objął stanowisko menedżera Centrum Kongresowego Szczawnica – Dworek Gościnny w Szczawnicy.  Do jego głównych zadań należy zarządzanie zapleczem eventowym o powierzchni ponad 1 tys. mkw., a także restauracją Jazz Bar mieszczącą się w budynku Centrum.  

Centrum Kongresowe Szczawnica – Dworek Gościnny jest dostosowane m.in. do realizacji kongresów, konferencji, koncertów, prezentacji samochodów i wydarzeń hybrydowych. Sala główna ze 120-metrową sceną i kompletną techniką estradową oraz automatycznie składaną widownią dla 362 osób może już w 1,5 godziny zmienić się w salę bankietową. Zaplecze pozostałych sal, teren zielony wokół obiektu oraz oświetlenie i nagłośnienie eventowe sprawiają, że jest to miejsce do realizacji wydarzeń.   

Dworek Gościnny bardzo pozytywnie zaskoczył mnie już wcześniej, podczas pierwszej wizyty w Szczawnicy. Połączenie blisko 140-letniej historii i nowoczesnych rozwiązań technicznych to świetne narzędzie pracy przy najbardziej skomplikowanych eventach. Kompletne wyposażenie i dostosowanie budynku do różnych rodzajów wydarzeń otwierają ogromne możliwości działania dla organizatorów zmniejszając ich obciążenia logistyczne. Ponadto bezpośrednie otoczenie Centrum Kongresowego – Park Zdrojowy i wspaniałe rewitalizowane hotele działające również w ramach Grupy Pieniny Spa Resort pozwolą nam na przywrócenie Szczawnicy miana jednej z wiodących destynacji w polskich górach – mówi Łukasz Adamczyk.

Łukasz Adamczyk doświadczenie zawodowe zdobywał w hotelach i obiektach eventowych oraz podczas organizacji wydarzeń w całej Polsce. Pracował m.in. dla sieci Hard Rock Cafe i Marriott. Pełnił funkcję dyrektora sprzedaży w czterogwiazdkowym Lake Hill Resort & Spa w Sosnówce k. Karpacza, gdzie odpowiadał m.in. za preopening, opracowanie i wdrożenie działań sprzedażowych w segmencie MICE. Jako menadżer działu sprzedaży przygotowywał do preopeningu również czterogwiazdkowy Notera Hotel Spa Bory Tucholskie, gdzie finalnie pełnił funkcję dyrektora sprzedaży. W pięciogwiazdkowym Hotelu Marina Club pod Olsztynem jako Event Manager odpowiadał za realizację wszystkich eventów w obiekcie.   

W swoim zawodowym portfolio ma także organizację koncertów i imprez masowych, m.in. z udziałem takich artystów jak Trio Leszek Możdżer, Lars Danielsson & Zohar Fresco. Pracował przy koordynacji polskiej części trasy koncertowej Al’a Di Meoli – „Opus Tour” w 2018 roku.  

W Wyższej Szkole Bankowej w Gdańsku prowadzi zajęcia ze studentami na kierunku Turystyka i Rekreacja.  

ŚWIAT HOTELI listopad-grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełną treścią publikacji <<

Jest mi ogromnie miło powitać Łukasza Adamczyka w Grupie Thermaleo, w ramach której będzie pełnić kluczową rolę osoby odpowiedzialnej za segment MICE, jak również odpowiadać za realizację strategii sprzedażowej całego Centrum Kongresowego Szczawnica – Dworek Gościnny.  To jest nasz pierwszy wspólny projekt, ale nie ostatni biorąc pod uwagę plany naszej całej grupy. We wcześniejszych naszych hotelach konferencyjnych mieliśmy okazję ze sobą “konkurować”, teraz nadarzyła się okazja do nawiązania współpracy i tworzenia wspólnie kolejnych ciekawych projektów. Łukasz Adamczyk nie jest osobą nową w naszej branży i w ciągu ostatnich lat udowodnił, że jest profesjonalistą w dziedzinie organizacji eventów. Tym samym Centrum Kongresowe i otwarcie Pienin Grand umożliwi nam obu zaprosić tych wszystkich Organizatorów Konferencji do Szczawnicy, którzy do tej pory nie mieli okazji nas odwiedzić i zrealizować tutaj swoje wydarzeniaArtur Trukawiński, dyrektor operacyjny Grupy Hotelowej Thermaleo.

Pieniny Spa Resort to nowoczesny górski kurort położony w stolicy Pienin – Szczawnicy. Rozbudowana oferta obejmuje unikalne Centrum Kongresowe Szczawnica – Dworek Gościnny, wielokrotnie nagradzany 5* Modrzewie Park Hotel, 3* Hotel Nawigator, Willę Marta, komfortowe apartamenty, Cafe Helenka przy pl. Dietla, Pijalnię Wód Mineralnych, Stadninę koni Rajd w Jaworkach oraz butiki na terenie Szczawnicy. Wkrótce do użytku zostanie oddany Pieniny Grand o czterogwiazdkowym standardzie z 119 pokojami, Sky Barem na dachu hotelu z panoramiczym widokiem na Pieniny oraz ponad 2 tys. mkw. strefy Wellness & Medi-Spa. Planowane są kolejne inwestycje i rewitalizacje zabytkowych budynków w zdrojowej, najbardziej reprezentacyjnej części Szczawnicy. 

Wizja rozwoju Szczawnicy rodziny Mańkowskich wywodzi się z idei, która przyświecała ich pradziadkowi hrabiemu Adamowi Stadnickiemu na początku XX wieku – stworzenie w Szczawnicy kurortu z pełną gamą zabiegów i dostępem do komfortowych sanatoriów, przygotowanie bogatego zaplecza infrastrukturalnego oraz szerokiej oferty kulturalnej. 

Kontynuując tę wizję Grupa Thermaleo & Uzdrowisko Szczawnica aktywnie przyczynia się do rozwoju pienińskiego kurortu czego efektem są liczne projekty i inwestycje realizowane na terenie Szczawnicy i w okolicy. Ponadto, z myślą o mieszkańcach Szczawnicy oraz odwiedzających ją turystach, Grupa dąży do promowania Uzdrowiska, zarówno w Polsce, jak również za granicą, jako kurortu o europejskim standardzie. 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.01.2021
Aktualizacja: 27.01.2021