Nowe wnętrza w Qubus Hotel Kielce

Udostępnij artykuł
Na gastronomicznej mapie Kielc pojawiło się nowe miejsce. To czterogwiazdkowa restauracja Qubus Hotel, która przeszła całkowitą metamorfozę.

Redesign przestrzeni skończył się w maju bieżącego roku. Zmiana jest spektakularna. Jasne beże zajęły miejsce bordowych i żółtych ścian. Takie kolory optycznie powiększają pomieszczenie. Ciężkie fotele zamieniono na wygodne krzesła z delikatnymi chromowanymi nogami. Wymieniona została również wykładzina. Czerwoną zastąpiła szaro-beżowa, pasująca idealnie do nowego designu. Zrezygnowano z ciężkich zasłon w oknach na rzecz nowych rolet.

–  Qubus Hotel Kielce istnieje na rynku już od 12 lat. Dzięki lokalizacji w samym centrum miasta oraz wysokim standardom naszej sieci staliśmy się jednym z najchętniej wybieranych hoteli w Kielcach. Na przestrzeni lat doceniano nas w wielu plebiscytach, znaleźliśmy się w gronie najlepszych hoteli na świecie według portalu Expedia. Chcemy podążać za duchem czasu i dbać o komfort naszych Gości, dlatego stale się zmieniamy. Nowa restauracja jest nie tylko dla Gości hotelowych, ale też dla każdego, kto szuka niezwykłych doznań smakowych – mówi Przemysław Ziębacz, dyrektor Qubus Hotel Kielce

Przyjęcia na najwyższym poziomie

W Qubus Hotel Kielce Szef Kuchni proponuje aż 28 wyjątkowych potraw. Można spróbować zarówno dań kuchni polskiej np. żurku, czy pierogów z wędzonym pstrągiem, ale także bardziej egzotycznych takich jak, grillowane krewetki, czy sałata Caprese z serem Burrata. Restaurację można też wynająć na przyjęcia okolicznościowe do 60 osób.

– W naszym hotelu Goście chętnie organizują wesela, chrzciny, komunie, urodziny, jubileusze i wiele innych. Wiedzą oni, że u nas spotkają się z najwyższej jakości usługami i pysznymi potrawami. Oferujemy pomoc naszego specjalisty do spraw organizacji przyjęć, a w zależności od potrzeb Gości, możemy pomóc w przygotowaniu pokazu barmańskiego, stołu staropolskiego, fontanny czekoladowej i wielu innych atrakcji – dodaje Przemysław Ziębacz.

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Jeszcze więcej zmian

Metamorfoza restauracji to nie koniec przezmian w Qubus Hotel Kielce. Odświeżono też całkowicie Centrum Konferencyjne, które może pomieścić nawet 80 osób. W salach wymieniono krzesła, wykładziny i zasłony. Podobnie jak w restauracji, królują tutaj szarości i beże. Ogromną zaletą pomieszczeń konferencyjnych w Qubus Hotel Kielce są panoramiczne okna, dzięki którym sale są bardzo dobrze oświetlone. Nowy design sal konferencyjnych jest bardziej biznesowy i elegancki. Do dyspozycji gości są też całkiem nowe przerwy kawowe. Modna w tym sezonie jest przerwa FIT ze świeżymi owocami i warzywami, a także Finger Food z małymi wykiwanymi daniami.

Qubus Hotel Kielce oferuje aż 162 miejsc w komfortowych klimatyzowanych pokojach, które również są sukcesywnie remontowane.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 06.09.2018
Aktualizacja: 07.09.2018