Nowojorska pizzeria Sbarro zagościła na stacji Amic Energy pod Poznaniem, stając się ósmą restauracją w sieci i pierwszą w formule drive thru. Tylko w tym lokalu do menu dodana została nowość – spaghetti.
Sbarro na stacji Amic Energy w Brzeźnie przy drodze krajowej 92 to pierwsza w Polsce pizzeria marki dostępna w formule drive thru. Dzięki temu kierowcy i podróżni mogą jeszcze szybciej i wygodniej cieszyć się smakiem nowojorskiej pizzy, odbierając swoje zamówienie bez konieczności wysiadania z samochodu.
Nowa formuła dostępności
Pizza jest dostępna w trzech rozmiarach: duża (30 cm), średnia (35 cm) i XL (43 cm). Można ją zamówić w całości, na kawałki, na wynos, zjeść na miejscu na stacji lub zamówić z dostawą do domu. W ofercie znalazły się również inne specjały, takie jak Stromboli – zawijana pizza wypełniona po brzegi kurczakiem, pepperoni lub szpinakiem zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta, smakowite paluchy czosnkowe oraz spaghetti w dwóch wariantach – z sosem pomidorowym lub klopsikami.
Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2025
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
W menu Sbarro można również znaleźć Pizzę Szefa – dwuwarstwową propozycję, wypełnioną wieprzowiną, kiełbasą pepperoni, serem mozzarella oraz chrupiącym boczkiem.
Uroczyste otwarcie pizzerii w Brzeźnie odbędzie się 13 marca. W tym dniu na gości czekać będą atrakcje na stacji. Dodatkowo, do końca marca odwiedzający mogą skorzystać ze specjalnych kuponów na wybrane pozycje z menu.
Historia Sbarro rozpoczęła się na Brooklynie, gdzie włoska rodzina Carmela i Gennaro Sbarro otworzyła swoje pierwsze delikatesy, serwując pizzę na kawałki. Po 69 latach Sbarro jest symbolem oryginalnej nowojorskiej pizzy, oferując ją w ponad 600 lokalizacjach na całym świecie. W Polsce pizza Sbarro dostępna jest wyłącznie na stacjach Amic Energy, gdzie przygotowywana jest ręcznie i wypiekana na miejscu.
Źródło: Amic Energy
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.