Pierwsze urodziny 1891 Garni Hotel

Udostępnij artykuł

3 września swoją pierwszą rocznicę obchodził krakowski 1891 Garni Hotel (stary King Salomon), zarządzany obecnie przez operatora PI Apartamenty&Hotele.

1891 Garni Hotel

Motywem przewodnim była Francja w związku z stworzeniem Restauracji Garnish Food&Wine. W tym dniu dominowały kasztany, piosenka francuska oraz tańce jak cancan czy burleska

Już od 12.00 rozpoczął się Open Day dla wszystkich lokalnych gości. Akordeonista witał na wejściu, dźwięki z fortepianu i piosenka francuska to tylko początek wydarzeń. Zapach kasztanów ciągnął się po ul. Podbrzezie, gdzie zlokalizowany jest właśnie hotel. Od 19.00 można było wykupić urodzinową kolację, w Patio Hotelowym w anturażu francuskich kafejek z muzyka na żywo, w wykonaniu Jana Jakub Należytego oraz show taneczne Burleska, Can Can. Menu skomponował szef kuchni Michał Kopsztajn, który bazował na karcie menu, aby przybliżyć smaki Francji.  

Hotel w marcu zmienił operatora, który postawił na zmianę wizerunku obiektu, nazwy i pomysłu na obiekt.

1891 Garni Hotel

Rynek Hotelarski w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Rynek Hotelarski w Polsce RAPORT 2022

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 08.09.2022
Aktualizacja: 08.09.2022