Pierwszy Popeyes w Warszawie już otwarty

Udostępnij artykuł

Na prawie dwie doby przed otwarciem pierwszej restauracji Popeyes w Warszawie przed Złotymi Tarasami ustawiła się trójka młodych ludzi. Czekali na pierwsze dania kultowej restauracji. Tym samym to właśnie warszawiacy ustanowili nowy, światowy rekord – tak długo w kolejce po Chicken Sandwich nie stano dotąd w żadnym mieście na świecie. Co jeszcze wydarzyło w dniu otwarcia Popeyes w Złotych Tarasach?

Złote Tarasy już od rana witały wszystkich klimatem Nowego Orleanu. W przestrzeniach galerii rozbrzmiewał Brass Brand grający na żywo, a oczekiwanie w kolejce umilały gościom tematyczne tatuaże, fotobudka i rapujący freestyler, który swoją “nawijką” wchodził w interakcje z gośćmi restauracji i opowiadał o marce. Tuż po 10:00, po odsłonięciu pomarańczowej kotary, pierwsi warszawiacy skosztowali dań z całej karty menu Popeyes dostępnej w Polsce.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<

Wytrwałość pierwszych gości zaskoczyła nas i co tu kryć – bardzo ucieszyła. Dotychczas to w Stanach Zjednoczonych, czy Chinach kolejki biły rekordy – kolejny pobił Szczecin, ale 40 godzin… To niesamowite! Będzie się czym chwalić – cieszy się Jakub Aleksandrowicz, Marketing Director Popeyes CEE. – Goście naprawdę dopisali. Już po pierwszych godzinach od otwarcia widać, że warszawiacy zasmakowali w naszym kultowym Chicken Sandwich i niepowtarzalnych w smaku frytkach CajunNie ma się co dziwić, bo to właśnie ta kanapka podbiła serca fanów na całym świecie – dodaje Aleksandrowicz.

Dużą popularnością wśród gości restauracji cieszyły się także pozostałe klasyki – frytki Supreme Fries (z sosem serowym i ze szczypiorkiem), Chicken Wrap, czy Chicken Tenders. Klienci chętnie próbowali też dań przygotowanych z myślą o polskim rynku, jak specjalna wersja Coleslaw Chicken Sandwich oraz Louisiana Wings glazurowane słodko-ostrym sosie Voodoo Sweet Chilli.

Warszawa to bardzo ważne miejsce na kulinarnej mapie Polski, na otwarcie Popeyes w tym mieście wszyscy czekali od momentu wejście marki na rynek, widzieliśmy to szczególnie na naszych social mediach. Bardzo cieszymy się, że możemy teraz ugościć mieszkańców stolicy. Do końca roku planujemy otwarcie jeszcze dwóch kolejnych restauracji w tym mieście – mówi Jakub Aleksandrowicz.

Przepis na sukces Popeyes? Moc soczystego kurczaka i chrupiącej panierki, doskonałe dodatki, a wszystko okraszone smakiem wyrazistych przypraw z Luizjany. W dniu otwarcia menu Popeyes niewątpliwie odniosło sukces.

Źródło: Popeyes Polska

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Autor: Horecanet
Opublikowano: 25.09.2023
Aktualizacja: 25.09.2023