Realizacja Hampton by Hilton Olsztyn zgodnie z planem

Udostępnij artykuł
Trwają, rozpoczęte w czerwcu 2018 roku, prace nad budową Hampton by Hilton Olsztyn. Obiekt zaoferuje 105 pokoi, salę konferencyjną o powierzchni ok. 40 mkw. oraz całodobową siłownię. Otwarcie planowane jest na I kwartał 2020 roku.

Olsztyn – stolica województwa warmińsko-mazurskiego, to właśnie tutaj powstaje jedna z największych, lokalnych inwestycji – Centaurus. Budynek, zlokalizowany jest przy Al. Józefa Piłsudskiego i ul. Bartosza Głowackiego, będzie oferował nowoczesne biura, komfortowe mieszkania, przestrzeń sprzedażowo-usługową oraz hotel Hampton by Hilton Olsztyn zarządzany przez VHM Hotel Management.

Za projekt budynku odpowiada światowej klasy architekt – Andrzej Kapuścik. To właśnie on zaprojektował gdyńskie Sea Towers, jeden z najwyższych budynków mieszkaniowych w Polsce.

Budowa obiektu rozpoczęła się w czerwcu 2018 roku, to właśnie wtedy położona została symboliczna cegiełka pod budowę tej inwestycji.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 31.01.2019
Aktualizacja: 31.01.2019