Restauracja L’atmosphere – nowy design, szef kuchni i menu

Udostępnij artykuł
Znajdująca się w Hilton Garden Inn Kraków Airport Restauracja L’atmosphere właśnie przeszła metamorfozę. Dotychczas prezentowała dość minimalistyczny i surowy wygląd, dlatego też zarząd spółki Kraków Airport Hotel podjął decyzję o rearanżacji tej części obiektu.

Nowoczesny design L’atmosphere opracowany został z wykorzystaniem aktualnych trendów. Specjalnie zaprojektowane lampy, podział na strefy i podświetlane meble oraz lustra same w sobie dodają uroku miejsca. Ciepło i przytulność uzyskano także dzięki wprowadzeniu drewnianej podłogi. Meble uzupełniono o dodatkową winotekę, gdzie prezentowana jest szeroka oferta win,  a jednocześnie można znaleźć tu spokojne miejsce do pracy. Największą zmianą jest jednak otwarcie mocno dotąd zbudowanego baru, co osiągnięto poprzez wyburzenie ściany. Dzięki temu śmiałemu posunięciu restauracja zyskała dużą otwartą przestrzeń, którą widać już z samego terminala krakowskiego lotniska. Główną dekorację stanowi złoty portal w obrębie baru i olbrzymia, mosiężna, podświetlana półka barowa.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO HOTELARZY
> link do aktualnego numeru <

– Z naszych obserwacji wynika, że nie tylko goście hotelowi poszukują klimatycznego miejsca, gdzie po ciężkim dniu pracy będą mogli spokojnie zjeść lunch czy kolację. Odwiedza nas także wielu podróżnych korzystających z Kraków Airport, którzy cenią sobie komfort, ciekawe wnętrza i nowoczesny design oraz dobrą kuchnię. Naszym zdaniem hotel lotniskowy może tak właśnie zaskakiwać – komentuje Grzegorz Gogola, prezes zarządu Kraków Airport Hotel. – Dążyliśmy do tego, by projekt z jednej strony był uzupełnieniem eleganckich przestrzeni hotelowych, a z drugiej by stworzyć miejsce, w którym osoby nas odwiedzające mogły poczuć doskonałą atmosferę. Jesteśmy także pewni doskonałych potraw, jakie można znaleźć w najnowszym menu przygotowanym przez Dawida Grucel, szefa kuchni naszej restauracji i jednocześnie członka reprezentacji Poland National Culinary Team.

Za projekt odpowiedzialne było krakowskie biuro Iliard Architecture & Project Management, a prace wykończeniowo-budowlane powierzono firmie WB Projekt.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 21.08.2018
Aktualizacja: 22.08.2018