Sos sojowy Kikkoman. Street food w wersji umami

Udostępnij artykuł

Burgery, hot dogi i kebaby to wciąż klasyka ulicznego jedzenia, ale street food ma do zaoferowania znacznie więcej. Dzięki Sosowi sojowemu Kikkoman uliczne potrawy smakują wyśmienicie niezależnie od tego, czy serwowane są na świeżym powietrzu, czy przy stoliku w restauracji. 

Guacamoggets Kikkoman

Szalona popularność food trucków wyrasta z miejskiego stylu życia. Złapanie “przekąski” na wynos to wygodna i pyszna alternatywa nie tylko dla dwudaniowego posiłku w restauracji, lecz także domowego obiadu. Gastronomia inwestuje w ten trend. 

Ulice świata

Street food czerpie inspirację z kuchni całego świata – jak frytki, to belgijskie, jak naleśnik, to po francusku, a jak kurczak, to teriyaki. Uliczne jedzenie cechuje oryginalność i autentyczność – tak samo jak Sos sojowy Kikkoman, który idealnie komponuje się z daniami ze wszystkich krajów, nadając im szczególny akcent umami. 

Szaszłyki – pyszne i proste

Uliczne jedzenie to także praktyczna prostota podania – bez talerzy i sztućców. Na przykład szaszłyki – z klopsików z indyka, wegetariańskie guacamoggets albo inspirowane Japonią szaszłyki ze steka a la yakiniku. Trzy różne propozycje, które tak samo kuszą umami dzięki dodatkowi Sosu sojowego Kikkoman.

Radość z jedzenia

Kultura street foodu opiera się na dostępności i różnorodności serwowanych potraw, a także społecznym wymiarze doświadczenia, jakim jest jedzenie.Przygotowywanie potrawy na miejscu, “na oczach” klienta, tworzy niepowtarzalną atmosferę o kameralnym, osobistym charakterze.Uliczne jedzenie jest prawdziwie demokratyczne. Polega na dzieleniu się tym, co dobre, i łączy w radości ze wspólnego odkrywania nowych smaków.To również filozofia, którą kieruje się Kikkoman.

Sos do wszystkiego

Sos sojowy Kikkoman jest wszędzie tam, gdzie dzieje się coś pysznego. Jako uniwersalna i wszechstronna przyprawa jest zawsze pod ręką szefów kuchni. Stir fry, tex-mex, poke bowl, potrawy z grilla, lokalne specjały, kanapki, a nawet desery – Sos sojowy Kikkoman pasuje i do klasycznych przepisów, i do kulinarnych eksperymentów, z których słynie street food. Skomponowany z czterech prostych składników i naturalnie warzony według oryginalnej, trzystuletniej japońskiej receptury, Sos sojowy Kikkoman jest stałym gościem food trucków i ulicznych stoisk z jedzeniem.

Źródło: Kikkoman

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 27.06.2024
Aktualizacja: 27.06.2024