Specjalne strefy dla palaczy

Udostępnij artykuł

Urządzenia te idealnie sprawdzają się w takich miejscach jak hotele czy lokale gastronomiczno rozrywkowe gdzie główny nacisk kładzie się na komfort klientów. Kabiny dla palących stanowią czyste miejsce do palenia o standardzie znacznie przewyższającym tradycyjne palarnie papierosów. Dzięki wysokiej skuteczności filtracji dym tytoniowy nie rozprzestrzenia się i nie naraża innych na bierne palenie. Miejsce , w którym można usytuować takie urządzenie nie musi spełniać wysokich wymogów, wystarczy aby znajdowało się w środku budynku i była możliwość podłączenia go do standardowego gniazdka elektrycznego. Pozwoli to na stworzenie palarni papierosów zgodnie z wymaganiami stawianymi przez prawo, zwiększenie prestiżu lokalu oraz poprawę komfortu klientów zarówno palących, jak i niepalących.
Pochłaniacze dymu są urządzeniami, które oczyszczają pomieszczenie, w którym się pali z dymu tytoniowego oraz innych szkodliwych substancji. Zamontowanie ich w osobnej sali dla palących powoduje, że dym tytoniowy nie przedostaje się do innych pomieszczeń i nie naraża innych na wdychanie dymu tytoniowego.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 31.03.2010
Aktualizacja: 31.03.2010