Subway w szczecińskim CH Galaxy

Udostępnij artykuł

Restauracje sieci w Szczecinie mieszczą się już w CH Kupiec oraz przy ul. Niepodległości. W przygotowaniu jest także lokal przy ul. Malczewskiego.
Subway to sieć franczyzowych restauracji szybkiej obsługi, które oferują przede wszystkim kanapki i sałatki. Firma należy do Doctor’s Associates, Inc. i posiada ponad 32,6 tys. lokali w 91 państwach. Pierwsza placówka Subway w Polsce powstała w Krakowie w 2004 roku na Placu Dominikańskim, niedaleko Rynku Głównego. Obecnie w Polsce znajdują się 34 restauracje: w Warszawie, w Krakowie, Gdańsku, Gdyni, Bielsku-Białej, Poznaniu, Szczecinie, we Wrocławiu, Łodzi, Płocku, Opolu, Rzeszowie i Lublinie. Tymczasem dziesięć kolejnych jest w przygotowaniu. Nowe placówki zlokalizowane będą m.in. w Wałbrzychu, Warszawie, Gdańsku, Opolu, Kielcach, Ostrowie Wielkopolskim, Pyrzowicach k. Katowic i Szczecinie. Jak już podawał portal Horecanet.pl, na 2010 rok planowane jest uruchomienie przynajmniej 2 tys. nowych restauracji na całym świecie. Na bieżący rok zapowiedziane jest otwarcie 20 nowych restauracji w Polsce, pięciu w Czechach oraz kilku na Węgrzech i Słowacji. Firma korzysta z obecnej sytuacji gospodarczej, która daje więcej możliwości pozyskania atrakcyjnych lokalizacji za przystępną cenę.
W CH Galaxy w Szczecinie działa obecnie 19 lokali gastronomicznych (wśród ponad 190 punktów handlowo-usługowych). Funkcjonują tam zarówno lokalne, jak i sieciowe restauracje, m.in.: Cafe Castellari, Cafe Club, Coffeeheaven, Cube Cafe, KFC, McDonald’s i Pizza Hut.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 08.04.2010
Aktualizacja: 08.04.2010