Świętowanie przez pomaganie w Hampton by Hilton Warsaw Airport

Udostępnij artykuł
Hampton by Hilton Warsaw Airport obchodził 24 października szóste urodziny w wyjątkowy sposób. Razem z Fundacją DKMS zorganizował Dzień Dawcy Szpiku, podczas którego można było się zarejestrować jako potencjalny dawca komórek macierzystych. W szlachetną akcję włączyli się pracownicy hotelu i biura zarządu Polskiego Holdingu Hotelowego, a także firmy współpracujące z hotelem i jego goście.

W hotelu, poza tradycyjnym urodzinowym tortem i zdrowymi przekąskami z sezonowych owoców i warzyw, na gości czekało stanowisko z wolontariuszem fundacji DKMS, gdzie można było zarejestrować się w bazie dawców. Sama rejestracja trwa zaledwie kilka minut i nie wymaga wcześniejszego przygotowania. Wystarczy pobranie wymazu z policzka i wypełnienie formularza.

Każdego roku z okazji urodzin staramy się zaskoczyć naszych gości, ale tym razem chcieliśmy zrobić coś naprawdę wyjątkowego, nieść realną pomoc. Dlatego postanowiliśmy zaangażować się w akcję na rzecz walki z nowotworami krwi i razem z Fundacją DKMS zorganizować Dzień Dawcy Szpiku – mówi Łukasz Karpiński, dyrektor hotelu. – Ogromnie cieszę się, że podczas akcji przybyło kilkudziesięciu nowych potencjalnych dawców komórek macierzystych. Do akcji przyłączył się Polski Holding Hotelowy – Spółka, która jest właścicielem hotelu oraz Centralny Port Komunikacyjny, Polska Agencja Żeglugi Powietrznej, linie lotnicze LOT, a także PPL “Porty Lotnicze”.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 25.10.2019
Aktualizacja: 28.10.2019