T-pizza zapowiada nowe lokale

Udostępnij artykuł

T-pizza, to spółka, która przed trzema laty przejęła właścicielsko polskie aktywa, należącej do Hiszpanów, globalnej marki Telepizza. Zarządza również w kraju tym znakiem towarowym i  ma obecnie 60 restauracji. Jak zapowiada firma, planowane są kolejne otwarcia.

T-pizza by TELEPIZZA

Nowe restauracje T-pizza pojawiły się ostatnio na Śląsku – w Mysłowicach i Sosnowcu. W obu przypadkach są umiejscowione w lokalach własnych spółki, które działają w modelu ajencyjnym. Jednocześnie Spółka ogranicza swoje zasoby w Olsztynie. Z dotychczasowych trzech restauracji pozostaną w tym mieście dwie.

W tym przypadku konsolidujemy ilość lokalizacji w celu optymalizacji rentowności lokali, w ramach starannie zaprojektowanych stref dostaw.  Dwie lokalizacje z powodzeniem obsłużą zamówienia z całego miasta. Przypomnę, że T-pizza blisko 70 procent zamówień w skali sieci realizuje w postaci bezpośredniej dostawy do odbiorców, a ponad 50 procent zamówień składanych jest on-line. Efektywnie realizujemy też nasz projekt 25 minut. Tyle maksymalnie ma wynosić czas dostawy zamówienia do klientawyjaśnia Michał Igor Piasecki, prezes zarządu T-pizza.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<

Optymalizacja działalności operacyjnej T-pizzy to też nowe koncepty restauracji. W tym
tzw. T-Express – lokale o małej powierzchni, ograniczającej się praktycznie do strefy produkcyjnej i wydawczej. Ich działalność nastawiona jest na dostawy bezpośrednie do klientów lub odbiór własny zamówień złożonych on-line.

Lokali do realizacji tego konceptu poszukujemy obecnie w Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu. Powinny mieć powierzchnię od 45 do 60 metrów kwartowych powierzchni. Dla pozostałych konceptów T-pizza i T-Trattoria przewidujemy odpowiednio lokale o powierzchni 60-100 m2 i 100-200 m2. Takimi lokalami jesteśmy również zainteresowani w tych miastach. Okres restrukturyzacji spółki dobiegł końca. Teraz skupiamy się na poszerzeniu działań marketingowych, podnoszeniu wolumenu sprzedaży na pizzerię i uruchamianiu nowych placówek. Do końca 2027 r. planujemy osiągnięcie ilości 100 lokali w Polscedodaje Michał Igor Piasecki.

Źródło: T-pizza

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 23.08.2024
Aktualizacja: 23.08.2024