Warszawski Radisson Collection ponownie otwarty. Z nowym programem czystości i bezpieczeństwa

Udostępnij artykuł
Po czasowym zamknięciu, dziś (22 czerwca) hotel ponownie otworzył swoje drzwi. Aby zapewnić pełne bezpieczeństwo i ochronę gości, członków zespołu oraz partnerów biznesowych, wdrożono „Protokół bezpieczeństwa grupy hoteli Radisson”, czyli nowy program dogłębnych procedur czyszczenia i dezynfekcji.

Naszym celem jest zapewnienie wszystkim gościom najbezpieczniejszych doświadczeń z pobytu, dlatego dodatkowo wzmocniliśmy istniejące już rygorystyczne wytyczne dotyczące higieny, czystości i dezynfekcji, tak aby zapewnić naszym gościom komfortowy i bezpieczny pobyt. Cieszymy się z ponownego otwarcia naszych drzwi i czekamy na ponowne przyjęcie wszystkich gości – komentuje Marco Eichhorn, dyrektor generalny hotelu Radisson Collection w Warszawie.

Nowe wytyczne obejmują stacje odkażające do rąk przy wszystkich wejściach, stosowanie środków ochrony osobistej, ekranów ochronnych, mierzenie temperatury gości oraz pracowników, zwiększoną i rejestrowaną częstotliwość czyszczenia i dezynfekcji oraz dystans społeczny we wszystkich obszarach hotelu, w tym w salach konferencyjnych, restauracjach i biurze.

ŚWIAT HOTELI: kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Ten szczegółowy protokół bezpieczeństwa został stworzony we współpracy z SGS, wiodącą na świecie organizacją zajmującą się kontrolą, weryfikacją, testowaniem i certyfikacją obiektów.

W Warszawie przy ul. Grzybowskie okna w fasadzie hotelu Radisson Collection każdego wieczora ogłaszają ile dni pozostało do ponownego otwarcia. Układające się w wielkie cyfry światła to znak, że trwa długo wyczekiwane odliczanie do uroczystego powitania pierwszych gości. Oprócz świetlnej iluminacji, hotel uruchomił niezwykle korzystną ofertę Staycation 2020, podczas której każdy gość za pobyt powyżej 2 nocy otrzymuje do wykorzystania 50 € oraz śniadanie.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 22.06.2020
Aktualizacja: 22.06.2020