Efektem tej współpracy są trzy nowe smaki lodów. To szarlotka, jabłko z burakiem i tymiankiem oraz jabłko z orzechem arachidowym. Podstawą dla tych smaków są soki oraz smoothies Braci Sadowników z linii Tłoczone jabłko oraz Gęste jabłko.
Naturalny skład i niebanalne połączenia smakowe sprawiają, że to idealna baza do stworzenia lodów – mówi Robert Willisch, właściciel firmy. – Takie sorbety stanowią świetną propozycję na nadchodzące, upalne dni.
Wspomniane wcześniej smaki są dostępne od poniedziałku 8 maja w ofercie sklepu internetowego willisch.pl. Lody w dowolne miejsce w Polsce dostarcza kurier InPost w specjalnych termoboxach, dzięki czemu wytrzymują zamrożone w dostawie nawet do 72 godzin.
Dobór firm do współpracy nie był przypadkowy. Obie marki charakteryzują się licznymi punktami wspólnymi, takimi jak jakość, tradycja, rodzina.
W Willisch dbają o jakość lodów tak samo, jak my w sadzie dbamy o jabłka – mówi Konrad Jędrzejak, Brand Manager marki Bracia Sadownicy. – Efektem tych wspólnych wartości są lody o niebanalnych kompozycjach, dzięki którym odkrywamy smak jabłka na nowo..
Źródło: Willisch
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.