Wine tasting oraz pokaz sztuki kulinarnej w Novotel i ibis Poznań Centrum

Udostępnij artykuł

Dziewięciu wystawców, blisko 400 win z całego świata i dziesięciu ekspertów – tak można w skrócie podsumować wydarzenie, jakie odbyło się w hotelu Novotel i ibis Poznań Centrum. W trakcie dwóch dni uczestnicy mieli okazje wziąć udział w wine tastingu, a także wyselekcjonować trunki do hotelowych restauracji sieci Accor. Nie zabrakło również propozycji kulinarnych zaprezentowanych przez szefa kuchni.

Novotel Poznań Centrum

W dniach 15-16 listopada br. hotelu Novotel i ibis odbyło się wydarzenie łączące doświadczenia kulinarne dla miłośników wykwintnej kuchni z najlepszej jakości gatunkami win ze specjalnie przygotowanym, autorskim menu.

W ramach wydarzenia, grupa dziesięciu ekspertów dokonała selekcji spośród 400 prezentowanych win, które zagoszczą w kartach hotelowych restauracji Winestone i Novo2, a także będą serwowane na bankietach. Ponadto uczestnicy otrzymali porady dotyczące tego, które z win sprawdzą się w restauracjach, a jakie warto podawać w trakcie imprez okolicznościowych. Wyselekcjonowane wina wkrótce zagoszczą w kartach wybranych restauracji hoteli sieci Accor.  

Kulinarne doświadczenie w Novotel i ibis Poznań Centrum to połączenie wyjątkowego smaku wina, muzyki i wspaniałej atmosfery, które z pewnością zapisze się w pamięci. To wydarzenie, które łączy pasjonatów wina, restauratorów i hotelarzy oraz oferuje wyjątkową okazję do degustacji wybornych win z różnych zakątków świata – wyjaśnia Tomasz Krzysztanowski – General Manager Novotel & ibis Poznań Centrum.

Novotel Poznań Centrum

Oprócz degustacji win na gości czekało specjalne menu przygotowane przez szefa kuchni Grzegorza Gajdę oraz bufet z klasykami Winestone, takimi jak najlepszej jakości sery, oliwki, wędliny i oliwa ze świeżym pieczywem, co dopełniło kulinarne doświadczenia. Nie zabrakło także oprawy muzycznej i dobrej atmosfery, o którą zadbał zespół hotelu.

Źródło: Accor

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Autor: Horecanet
Opublikowano: 17.11.2023
Aktualizacja: 17.11.2023