Zmiany kategorii hoteli Rezydencja w Nosalowy Dwór Resort & SPA

Udostępnij artykuł
Z dniem 1 marca br. Nosalowy Dwór Resort & Spa zmienia kategorię będących jego częścią hoteli Rezydencja i Rezydencja II z pięciu na cztery gwiazdki

Na dynamicznym rynku hotelarskim Nosalowy Dwór Resort & Spa pozostaje niezmiennie jednym z wiodących kompleksów hotelowych. Resort jest od lat najczęściej wybieranym obiektem na Podhalu z największą infrastrukturą hotelową i konferencyjną w tej części Polski. Silna pozycja na rynku jest efektem lat doświadczeń w branży i niezmiennie wysokich standardów obsługi klienta, zarówno w segmencie indywidualnym jak i wśród klientów MICE.

Mimo rosnącej konkurencji dokładamy wszelkich starań, aby Nosalowy Dwór Resort & Spa rozbudowywał i uatrakcyjniał ofertę. Utrzymanie pozycji lidera na rynku wymaga troski o wszystkie segmenty klientów, w tym o gości konferencyjnych. Infrastruktura konferencyjna Resortu – jedna z najlepszych w kraju – pozwala już na organizację największych i najbardziej spektakularnych realizacji dla topowych polskich i międzynarodowych firm. Niemniej, aby móc je nadal realizować i przyciągnąć kolejnych klientów, Resort musi dostosować się do nowych regulacji coraz częściej występujących w segmencie MICE. Wynikiem tego jest konieczność formalnej zmiany kategorii z pięciu na cztery gwiazdki – dotyczy to głównie firm z sektora farmaceutycznego ale nie tylko – również coraz większej ilości stowarzyszeń, spółek skarbu państwa czy organizacji zrzeszających zawody zaufania publicznego jak prawnicy czy notariusze. Co ważne, cały czas nasza działalność odbywać się będzie z utrzymaniem najwyższej jakości usług, do której przykładamy wielką wagę niezależnie od formalnej kategoryzacji obiektów – mówi Wojciech Budzowski, dyrektor generalny Hoteli Nosalowy.

Decyzja dotycząca zmiany kategoryzacji nie będzie miała większego wpływu na segment gości indywidualnych – Resort zachowa swój niepowtarzalny klimat oraz wysoki standard usług. W dalszym ciągu organizowane będą zajęcia dla dzieci, bale i imprezy okolicznościowe, a także koncerty, przedstawienia i wydarzenia sportowe. Dotychczasowy wysoki poziom utrzyma także gastronomia (w tym słynne na całe Podhale śniadania) oraz autorskie usługi Spa. Od 1 marca z perspektywy gości indywidualnych zmieni się zatem tylko formalna kategoryzacja, a nie zakres i jakość usług.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Na przełomie marca i kwietnia bieżącego roku Nosalowy otwiera nowy pięciogwiazdkowy obiekt w centrum Zakopanego – Nosalowy Park Hotel & Spa. Hotel będzie inspirował designem, jakością i troską o każdą potrzebę swoich Gości.

W obiekcie oprócz komfortowych pokoi i apartamentów, rozbudowanej strefy Wellness oraz luksusowego NABE SPA znajdzie się również nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro. „Heart by Amaro” będzie drugą i jedyną poza Warszawą restauracją Szefa Amaro, o unikatowej koncepcji na polskim rynku gastronomicznym.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 03.03.2020
Aktualizacja: 03.03.2020