Hotel właśnie poinformował, że stanowisko dyrektora generalnego objął Apostolos Papatolios. Przejął obowiązki od Gabrieli Ditetovej, która zdecydowała się prowadzić dalszą karierę w rodzinnej Pradze.

Apostolos Papatolios wnosi do Sheraton Grand Kraków ponad 25 letnie doświadczenie w hotelarstwie. Swoją karierę rozpoczynał w dziale Food & Beverage. Następnie zajął stanowisko dyrektora generalnego w hotelu Le Meridien Amman, a kolejno w Sheraton Batumi, gdzie spędził ostatnie lata.
Sheraton Grand Krakow swoich pierwszych gości przyjął w 2004 roku. Znajduje się nad brzegiem Wisły, u stóp Wawelu. Najwięcej zagranicznych gości przyjeżdża tu z Wielkiej Brytanii, a także Stanów Zjednoczonych. Obiekt należy do sieci Marriott International.
Dzięki gruntownemu remontowi pokoi gościnnych i sal konferencyjnych, który odbył się w 2016 roku, a także lobby i restauracji głównej z 2021 roku, hotel może poszczycić się znakomitymi warunkami wypoczynku. A jeśli do tego dodamy, że dysponuje basenem, sauną i siłownią i zlokalizowany jest nad Wisłą, tuż obok Wawelu, to można śmiało powiedzieć, że to idealny produkt zarówno dla gości biznesowych, jak i tych, którzy spędzają w Krakowie czas wolny.
Brunch w Hotelu Bristol powraca. Współgospodarzem Robert Makłowicz
Anima – nowa restauracja
Anima to po włosku dusza. To nawiązanie do charakteru restauracji w Sheraton Grand Krakow. Klimat tworzy autentyczna kuchnia komponowana przez włoskiego szefa kuchni Alessio Pitzalisa. Swoją karierę rozwijał między innymi w hotelu Atlantis na Bahamach. Także czwartkowe Aperitivo i wnętrze wyposażone w dizajnerskie włoskie meble. Składa się z przestrzeni restauracyjnej, miejsca do pracy – tak zwanego Community Table z gniazdkami do prądu i światłem punktowym – a także baru. To realizacja misji „Meet, Work & Relax” hoteli Sheraton na cały świecie.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.