Osoby na diecie bezglutenowej – tak samo jak wszyscy klienci gastronomii – oczekują najwyższej jakości, niezwykłych doznań smakowych i pełni aromatu. Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman im je zapewnia.
Bez kompromisów
Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman smakuje dokładnie tak samo, jak klasyczny japoński Sos sojowy Kikkoman. I tak samo wydobywa z potraw wszystko, co najlepsze. Brak pszenicy w jego składzie sprawia, że jest odpowiedni dla osób zmagających się z celiakią, alergią lub nadwrażliwością na gluten – ale nie tylko dla nich.
Bez różnicy
Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman powstaje wyłącznie z czterech naturalnych składników: wody, soi, soli oraz octu spirytusowego. Warzony bez pośpiechu w tradycyjnym procesie, gwarantuje doskonałą jakość i wyśmienite rezultaty. Różnica w smaku pomiędzy Bezglutenowym sosem sojowym Kikkoman i klasycznym Sosem sojowym Kikkoman zawierającym pszenicę jest niewyczuwalna. Wystarczy zatem jeden sos w praktycznej butelce o pojemności 1 litra, aby usatysfakcjonować zarówno osoby na diecie bezglutenowej, jak i te, które przy wyborze pozycji z menu kierują się wyłącznie smakiem.
Bez wyjątków
Dieta bezglutenowa wyklucza gluten, ale nie umami. Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman znajduje zastosowanie w przygotowywaniu i doprawianiu potraw z kuchni całego świata. Wszechstronny i aromatyczny, pozwala wszystkim delektować się prawdziwą głębią umami. Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman jest odpowiedni nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu, lecz także dla wegan, wegetarian oraz osób na diecie halal.
Artykuł powstał we współpracy z marką Kikkoman
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.