Bezpieczny hotel

Udostępnij artykuł
Zapewnij bezpieczeństwo sobie i swoim gościom w okresie pandemii COVID-19, dzięki prawidłowo wdrożonemu i funkcjonującemu systemowi HACCP oraz dobrym praktykom higienicznym.

Jedną z najważniejszych kwestii w odpowiedzi na sytuację wywołaną przez pandemię COVID-19 jest przygotowanie i wdrożenie środków zapobiegawczych a także wzmocnienie istniejących procedur dotyczących higieny we wszystkich obszarach działalności hotelu.

Ponowne otwarcie obiektu to ogromne wyzwanie dla każdego hotelarza. Powinno ono skupić się przede wszystkim na zapewnieniu bezpieczeństwa zarówno pracownikom jak i gościom hotelowym.

Firma Diversey to firma z ponad 95 letnim doświadczeniem w branży utrzymania czystości i higieny we wszystkich obszarach. Dostarczamy produkty, systemy i usługi w zakresie sprzątania, mycia i konserwacji. Oferujemy kompleksowe portfolio środków chemicznych, maszyn i doradztwa w zakresie zrównoważonego rozwoju. Nasze działania opieramy na przekonaniu, że sprzątanie i higiena mają decydujące znaczenie dla życia, a oferta Diversey odpowiada na codzienne potrzeby w tym zakresie w wybranych branżach.

Diversey Consulting – Zaufany partner w ochronie Twojej marki

Diversey Consulting to dział firmy Diversey, specjalizujący się w rozwiązaniach dotyczących bezpieczeństwa żywności, zarządzania ryzykiem, jakości i ochrony marki. Posiada wysoko wykwalifikowaną kadrę konsultantów, audytorów oraz trenerów, a współpraca z firmami o silnych, doskonale rozpoznawalnych i kojarzonych z najwyższą jakością markach stanowi potwierdzenie ich kompetencji.

Co może Państwu zaoferować?

Pakiet HITS

  • Skuteczny i interaktywny pakiet szkoleniowy dla personelu sprzątającego pomieszczenia hotelu;
  • Gwarancja najwyższego poziomu czystości i higieny w obiekcie oraz wzrost satysfakcji, zadowolenia klienta;

Szkolenia HACCP

  • Profesjonalne szkolenia z zakresu systemu HACCP o różnym stopniu zaawansowania;
  • Poprawa wizerunku własnej firmy na zewnątrz;
  • Zwiększenie konkurencyjności poprzez wzrost zaufania konsumentów;

Audyty wewnętrzne (higieniczne)

  • Audyty zgodności z wymaganiami GMP i GHP (Dobrej Praktyki Zawodowej i Higienicznej);
  • Indywidualnie opracowane listy sprawdzające umożliwiają weryfikację zachowania higieny na wszystkich etapach obrotu towarów;
  • Systematyczna, cykliczna kontrola praktyk pracowniczych pozwalająca na monitorowanie jakości w czasie i szybkie reagowanie na ewentualne zagrożenia bezpieczeństwa żywności;

System i-map

  • Oparty o stronę internetową system do analizy gromadzenia raportów i rezultatów audytów;
  • Możliwość uzyskania kompletnego obrazu pokazującego silne i słabe strony w całej Państwa organizacji;
  • Szybki dostęp do wyników badań i audytów pozwalający na podejmowanie natychmiastowych działań;

W obecnej, trudnej dla wszystkich branż, sytuacji jesteśmy po to by pomóc Ci zapewnić bezpieczeństwo Twojemu biznesowi, bo dobrze wiemy, że:

Podstawą zapobiegania SARS-CoV-2 jest prawidłowo wdrożony i funkcjonujący system HACCP oraz dobre praktyki higieniczne.

Plan higieny pokoju- punkty krytyczne, które należy zdezynfekować

Dla wielu z Państwa, jest to nowa sytuacja – sytuacja pełna niepewności, ciągłych pytań oraz konieczności wprowadzenia wielu dodatkowych działań mających na celu przygotowanie hotelu do funkcjonowania w czasie pandemii COVID-19.

Uprawniony do tego dział Consultingu DORADZI, WESPRZE, POPROWADZI przez najtrudniejsze kwestie związane z organizacją hotelu:
– zarządzaniem i funkcjonowaniem recepcji, lobby hotelowego, wind, ciągów komunikacyjnych;
– sprzątaniem pokoi hotelowych, myciem i dezynfekcją wszystkich obszarów w tym miejsc dotykowych, tzw punktów krytycznych;
– obsługą pralni;
– procedurami mycia i dezynfekcji w kuchni;
– bezpieczeństwem żywności;
– bezpieczeństwem pracy personelu hotelowego;

Diversey Consulting oferuje Hotelom kompleksowy pakiet wspomagający utrzymanie bezpiecznych warunków pracy i bezpiecznego pobytu gości. Jest przeprowadzony etapami, jest dostosowywany do specyfiki działalności oraz zakończony uzyskaniem certyfikatu.

Oferta działu Consultingu, zarządzanie hotelem w czasach pandemii

Pamiętaj!

„Kiedy Twój świat jest czysty, wszystko układa się tak jak powinno”.

Skontaktuj się z nami a odpowiemy na wszystkie dodatkowe pytania i wątpliwości.

Adres email: piotr.chudziak@diversey.com

Więcej materiałów wspierających, można również znaleźć na stronie:
https://hub.diversey.com/pl-pl/zapobieganie-zaka%C5%BCeniom-i-praktyczne-instrukcje-dotycz%C4%85ce-utrzymania-higieny

Artykuł powstał we współpracy z firmą Diversey

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 08.06.2020
Aktualizacja: 08.06.2020