Należące do firmy 7 Street Łukasz Błażejewski sieci Carat Kebab, Meet & Fit Burgers oraz Frentzza – Pizza & Friends wprowadziły do menu popularne w Dubaju dania z pistacjami pozłacane jadalnym złotem.
Sieci lokali Carat Kebab, burgerowni Meet & Fit Burgers oraz pizzerii Frentzza – Pizza & Friends ogłosiły, że jako pierwsze w Polsce wprowadziły do swojej oferty kebaba, burgera oraz pizzę w stylu dań serwowanych w ekskluzywnych dubajskich restauracjach z dressingiem pistacjowym, kruszonymi pistacjami oraz jadalnym złotem. Dania swoim wyglądem przykuwają wzrok i to nie tylko za sprawą przyozdobienia ich płatkami jadalnego złota, ale też przez staranny dobór składników zarówno pod kątem wizualnym, estetycznym, jak i smakowym. Jest to oferta limitowana czasowo pod nazwą Dubai – Bling Bling.
Ta nietypowa propozycja, choć na pierwszy rzut oka może wydawać się zaskakująca, zyskała ogromne uznanie wśród pierwszych klientów.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wrzesień-październik 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Zarówno w składzie pizzy, jak i burgera znajdują się pesto bazyliowe z Genui, jadalne płatki złota, kruszone pistacje oraz krem pistacjowy przygotowany przez firmę Lood is Good z Krakowa, właściciela marki Good Noot – rzemieślnicze kremy orzechowe.
Dodatkowo w składzie każdego z dań znajduje się wysokiej jakości wsad mięsny: w burgerze kotlet z dojrzewającej wołowiny od firmy Polskie Steki, a w kebabie certyfikowane rzemieślnicze mięso wołowo-baranie z całymi płatami mięsa przygotowywane w kuchni centralnej.
Na naszych kanałach social media nowości wzbudzają skrajne emocje. Jedni klienci zachwycają się pomysłem, inni są zdziwieni, twierdząc, że to przerost formy na treścią lub że to przesada, bo ekskluzywne dania powinny zostać domeną restauracji, a nie street foodu i powinny być podawane wyłącznie na talerzu. Tak różnorodne reakcje tylko potwierdzają, jak bardzo innowacyjne podejście do kuchni wzbudza zainteresowanie – komentuje Łukasz B. Błażejewski.
Nowa oferta cieszy się podobnym powodzeniem, jak pizza oraz burger z truskawkami, które były dostępne w naszym menu w czerwcu bieżącego roku przez kilkanaście dni w ramach oferty limitowanej. To dla nas czytelny sygnał, że goście są gotowi na kulinarne eksperymenty oraz odkrywanie nowych smaków!
O Łukaszu Błażejewskim
Łukasz B. Błażejewski w 2005 roku założył firmę doradztwa finansowego Gold Finance Doradcy Finansowi. Następnie w 2008 roku stworzył projekt franczyzowy i na bazie tego projektu w 2 markach Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek w całej Polsce. W 2011 sprzedał wszystkie udziały Markowi Jutkiewiczowi znanemu z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz B. Błażejewski zarządza sieciami gastronomicznymi o różnych profilach m.in. serwujących dania kuchni amerykańskiej pod marką 7 Street – Bar & Grill, siecią lokali z rzemieślniczym kebabem Carat Kebab, Meet & Fit – Slow Food – Burgers oraz Frentzza – Pizza & Friends.
O Frentzza – Pizza & Friends
Frentzza – Pizza & Friends to miejsce gdzie w gronie przyjaciół zjesz pizzę z doskonałych tradycyjnych produktów, ale także wybierzesz jedną z wielu w 100% roślinnych pizz. Wierzymy, że prostota i doskonały produkt broni się sam. Sekretem naszej pizzy jest ciasto, którego skład jest naszą tajemnicą handlową, a składa się ono z kompozycji 12 odpowiednio dobranych przypraw tworząc niepowtarzalny smak. Właściciel marki firma 7 Street jest członkiem organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego – Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).
O Meet & Fit – Slow Food
Meet & Fit – Slow Food to sieć małopowierzchniowych punktów gastronomicznych typu bistro działających w modelu kuchni otwartej. W menu Meet & Fit znajduje się szeroki wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem oraz wegańskie, sałatki, soki tłoczone na zimno. Meet & Fit wyróżnia się na tle innych firm gastronomicznych dbałością o odpowiednią ilość kalorii oraz optymalną zawartość wartości odżywczych w swoich daniach. Meet & Fit jest członkiem pierwszej w historii branży organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego – Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).
O Carat Kebab
W menu Carat Kebab znajdują tradycyjne kebaby w nowoczesnym wydaniu. Każdy kebab można zamówić na cienkim cieście (lavash), na grubym lub w misce (bowl – jako sałatka). Do wyboru mamy rzemieślnicze mięso wołowo-baranie, z kurczaka lub wegański zamiennik mięsa o smaku kurczaka. Mięso i sosy codziennie robione są w lokalu według autorskich receptur i mieszanek przypraw. W menu poza klasycznymi pozycjami są egzotyczne pozycje jak kebab ze świeżymi owocami mango, z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami z kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin. Raz zjesz, nie zjesz już innego kebabu!
Źródło: 7 Street
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.