Daniel Kasieczka dyrektorem condohotelu w Karpaczu

Udostępnij artykuł
[TYLKO U NAS] Jak informowaliśmy niedawno na naszym portalu, Tremonti Ski & Bike Resort powstaje w centrum Karpacza, na wysokości ponad 650 m n.p.m. Inwestorem jest spółka celowa SP Capital, powiązana z doświadczonym deweloperem Spectrum Development, a otwarcie planowane jest na grudzień br. Zarządzanie obiektem przejął Daniel Kasieczka, związany do niedawna z Hotelem Szczawnica Park.

To ma być obiekt w stylu alpejskim, oferujący regenerację i relaks na najwyższym światowym poziomie. Chcemy wprowadzić nowe standardy w polskim hotelarstwie. Stawiamy na innowacyjne rozwiązania informatyczne, które znakomicie poprawią jakość pobytu w naszym ośrodku. Kładziemy nacisk na relacje: nasz hotel będzie przyjazny nie tylko dla gości, ale i personelu, który pracuje na jego atmosferę – podkreśla Daniel Kasieczka, doświadczony menedżer, któremu powierzono prowadzenie rodzinnego kompleksu apartamentów w samym sercu Karpacza.

Położony na wysokości ponad 650 m n.p.m., hotel Tremonti Ski & Bike Resort ma przyciągać gości nie tylko oszałamiającym widokiem na masyw Śnieżki i Skalny Stół, jedne z najpiękniejszych partii Karkonoszy. Moją ambicją jest spełniać oczekiwania najbardziej wymagających  miłośników aktywnego wypoczynku –  wyjaśnia Daniel Kasieczka. Nasi goście będą mieli do dyspozycji wypożyczalnię sezonowego sprzętu rekreacyjnego. Po pełnym wrażeń dniu będą mogli zregenerować się w jednym z hotelowych basenów lub spa, a wieczorem zrelaksować przy doskonałym posiłku w naszej restauracji bądź barze. Dla entuzjastów zorganizowanych atrakcji mamy przygotowany bogaty kalendarz wydarzeń, od imprez z muzyką na żywo, po morsowanie – dodaje dyrektor Tremonti Ski & Bike Resort.

ŚWIAT HOTELI: kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Żeby maksymalnie uprościć dostęp do wymienionych atrakcji, Daniel Kasieczka opracowuje zintegrowany system do zarządzania pobytem. Jak w najwyższej klasy ośrodkach alpejskich, goście  będą  mogli zarezerwować wizytę w spa, stolik w restauracji czy zamówić posiłek do pokoju, korzystając z telewizora w pokoju hotelowym lub własnego telefonu. Za pomocą internetu nie tylko zarezerwują pokój, ale również wypełnią kartę meldunkową, zamówią miejsce w garażu. W ten sposób upraszczamy niezbędne procedury do minimum i ograniczamy ilość papierów, wypełnianych zwykle zaraz po przyjeździe – podkreśla  dyrektor Tremonti Ski & Bike Resort.

W położonym w sercu Karpacza hotelu innowacyjne rozwiązania mają iść w parze z wysoką jakością obsługi. Dlatego kładziemy nacisk nie tylko na charakter relacji nawiązywanych z naszymi gośćmi, ale i z personelem. Chcemy wprowadzić nowe standardy zarządzania, niespotykane jeszcze na polskim rynku. Będziemy wiele wymagać, ale też mamy wiele do zaoferowania naszym pracownikom – wyjaśnia Daniel Kasieczka.

Jego wizja to efekt wielu lat spędzonych na zachodzie Europy. Zaczynałem jako praktykant, następnie młodszy kucharz i kucharz w Bristol Marriott Royal Hotel. W Tracy Park Resort, luksusowym hotelu i klubie golfowym w Bath, niedaleko Bristolu, powierzono mi stanowisko szefa kuchni. Kolejnym krokiem była funkcja Executive Head Chef w Hilton Garden Inn Bristol, a następnie Head Chef w Holiday Inn Bristol City Centre, gdzie moim zadaniem było zbudowanie na nowo renomy hotelowej restauracji – wylicza.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 19.06.2020
Aktualizacja: 15.07.2020