Frentzza Pizza & Friends z lokalem w Pruszkowie

Udostępnij artykuł
Powstała w zeszłym roku i należąca do firmy 7 Street Łukasz Błażejewski marka pizzerii wystartowała z nowym punktem. Kolejna Frentzza znajduje się przy ul. Ołówkowej 1D.

Pruszkowski lokal powstał w formacie hybrydowym. W ramach jednego lokalu funkcjonują dwie marki. W jego wnętrzach w jednej części są elementy wystroju charakterystyczne dla Meet & Fit, a w drugiej dla Frentzza.

Lokal ma powierzchnię 90 mkw i jest w stanie pomieścić 25 gości na sali konsumpcyjnej. Dodatkowo 25 osób na zaplanowanym przed lokalem ogródku letnim. Punkt w Pruszkowie jest nastawiony zarówno na obsługę gości w lokalu jak i na sprzedaż w kanale delivery.

W planach na najbliższe tygodnie mamy otwarcie również hybrydowego lokalu „Frentzza – Pizza & Friends” z  „Meet & Fit – Slow Food” w Sierpcu. Dodatkowo dwóch lokali „Frentzza – Pizza & Friends” w Warszawie. Frentzza – Pizza & Friends to miejsce gdzie można zjeść klasyczną pizzę z doskonałych tradycyjnych produktów, ale także wybrać jedną z wielu w 100 proc. roślinnych pizz, które pozytywnie zaskoczą nie jednego miłośnika mięsa – mówi Łukasz Błażejewski, dyrektor generalny 7 Street.

Pizze z menu Frentzza to klasyczne kompozycje z włoskich składników przy zachowaniu umiarkowanych cen. W menu oprócz klasycznych pizz dostępne są wegańskie pozycje. Dodatkowo gość ma możliwość stworzenia autorskiej pizzy z dowolnie wybranych składników. Jak wskazuje właściciel kwintesencją i wyróżnikiem jest ciasto. Jego skład jest objęty tajemnicą handlową. Do ciasta dodawana jest autorska mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw tworząc niepowtarzalny smak.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> zapoznaj się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 19.04.2021
Aktualizacja: 19.04.2021