Giancarlo Russo szkoli w Akademii Inspiracji

Udostępnij artykuł

Do grona trenerów Akademii Inspiracji MAKRO dołączył Giancarlo Russo – znany propagator kuchni włoskiej w branży HoReCa. Poprowadzi on cykl warsztatów dotyczących trzech regionów kuchni włoskiej. Szkolenia skierowane są do zawodowych kucharzy i szefów kuchni.  

Giancarlo Russo

W ramach współpracy z Akademią Inspiracji MAKRO Giancarlo Russo poprowadzi cykl warsztatów, których program powstał w oparciu o różnorodność kuchni różnych regionów Włoch. Już wiosną bieżącego roku uczestnicy będą mogli zapisać się na kursy poświęcone tematyce regionalnych dań Piemontu, Lombardii i Toskanii.

Jak podkreśla Giancarlo Russo: Przygotowując program szkoleń, kierowałem się chęcią przedstawienia uczestnikom bogactwa i różnorodności dań występujących w poszczególnych regionach Włoch. Zainspirował mnie również szeroki wachlarz artykułów włoskich w ofercie MAKRO. Od 22 lat propaguję w Polsce kuchnię włoską i widzę potrzebę pokazania ciekawych dań regionalnych, a nawet prowincjonalnych, których sekretem jest pochodzenie produktów. Pierwsze warsztaty dotyczą trzech popularnych turystycznie i konsumencko regionów Włoch. Ważna dla mnie była również dostępność produktów w Polsce, aby umożliwić uczestnikom warsztatów odtworzenie dań w warunkach domowych bądź restauracyjnych.

Pięciogodzinne szkolenia będą odbywały się stacjonarnie w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie i Krakowie. Podczas warsztatów Giancarlo Russo wspólnie z uczestnikami przygotuje między innymi vitello tonnato, crostini Toscani con fegatini di pollo czy też tiramisu.  

O Akademia Inspiracji MAKRO

To centrum szkoleniowe i studio kulinarne dedykowane profesjonalnej gastronomii, które funkcjonuje w ramach struktur MAKRO Polska. Jej głównym celem jest wsparcie branży gastronomicznej poprzez rozwój kompetencji pracowników każdego szczebla – kucharzy, szefów kuchni, managerów, restauratorów oraz pracowników serwisu jak kelnerzy, barmani czy bariści.

Źródło: Makro Polska

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 02.05.2023
Aktualizacja: 28.04.2023