Grupa Dobry Hotel, jako pierwsza sieć hotelowa, wprowadza w pełni bezpieczne menu bez glutenu

Udostępnij artykuł

Grupa Dobry Hotel – jako jedyna w Polsce – wprowadza do hotelowych restauracji produkty całkowicie bezglutenowe. To odpowiedź na potrzeby gości z silną nietolerancją glutenu. Produkty wytwarzane są w restauracji Trattoria Sano, także zarządzanej przez Grupę Dobry Hotel, która posiada certyfikat „Menu bez glutenu”, przyznawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. 

W trosce o bezpieczeństwo gości z silną nietolerancją glutenu wprowadzamy do naszych restauracji produkty w stu procentach bezglutenowe, przygotowywane w cyklu eliminującym nawet śladowe ilości glutenu. Powstają bowiem w naszej certyfikowanej restauracji Trattoria Sano, oferującej menu całkowicie bez glutenu. Wyróżnikiem dań jest smak, jakość oraz technologia produkcji. Powstają one w sterylnych bezglutenowo warunkach, a nie – jak obserwujemy na rynku – w kuchniach serwujących również menu z glutenem. Goście odwiedzający nasze restauracje będą mogli zamawiać dania na miejscu oraz zabrać ze sobą na wynos – mówi Daniel Łukaszewicz, dyrektor zarządzający w Grupie Dobry Hotel.

Zarówno w restauracjach, jak i na wynos serwowane będą dania mięsne i wege, między innymi: pasta z pieczonych warzyw, zupy – szczawiowa, grzybowa i krem z pomidorów, pulpety rybne w sosie pomidorowym, gulasz cielęcy z fasolą szparagową, leczo z kiełbasą myśliwską, curry z batatem oraz desery – szarlotka, panna cotta, ciasto czekoladowe. Wszystkie produkty spełniają najwyższe normy bezpieczeństwa – potwierdzone i opatrzone certyfikatem “Menu bez glutenu”. Każdy wykonany został ręcznie, przy użyciu najlepszych składników, a następnie został starannie zabezpieczony i przeprowadzony przez proces tyndalizacji. 

ŚWIAT HOTELI – LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli listopad-grudzień

To czasochłonny, skomplikowany technologicznie, całkowicie naturalny proces potrójnej pasteryzacji produktów. Cechuje się niesamowitą skutecznością w przedłużeniu żywotności produktu, bez użycia jakichkolwiek konserwantów. Żywność przygotowana tą metodą nie wymaga przechowywania w warunkach chłodniczych przed długi okres. Dania zachowują 100% wartości odżywczych, świeżość oraz smak. Dzięki metodzie tyndalizacji nasze produkty można bezpiecznie wysyłać za pośrednictwem kuriera – do gości indywidualnych, jak i restauracji Grupy Dobry Hotel – mówDaniel Wandrych, szef kuchni i manager restauracji Trattoria Sano

Sano – czyli zdrowo 

Trattoria Sano to włoska restauracja w Gdańsku Oliwie. Codziennie serwuje świeże i zdrowe bezglutenowe dania, które powstają na bazie produktów sprowadzanych Włoch. Menu w Trattoria Sano nie jest przeznaczone tylko dla osób z celiakią, jest również dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać. W karcie można znaleźć nie tylko wyśmienitą pizzę i makarony, ale też przystawki, zupy, dania główne oraz desery. W restauracji działa także sklep z daniami na wynos. To odpowiedź na potrzeby gości, którzy chcą jeść zdrowo i smacznie – nie tylko w restauracji, ale też w domu, na co dzień. 

Restaurację Trattoria Sano odwiedzają nie tylko mieszkańcy Gdańska i Trójmiasta, ale też całej Polski. Chcą zawsze odżywiać się bezglutenowo i zdrowo. Nie mogą jednak pozwolić sobie na codzienne pobyty w naszej restauracji, ani na codzienne gotowanie. Stworzyliśmy więc to, czego potrzebują – zdrowe dania w słoiczkach, które można ze sobą zabrać i odgrzać, bez ryzyka utraty walorów smakowych i odżywczych. Chcemy być z naszymi gośćmi na zawsze, ułatwiać im życie, sprawiać przyjemność, a przede wszystkim umożliwić im odżywianie zgodnie z ich dietą – dodaje Daniel Wandrych

Źródło: Dobry Hotel

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 16.02.2024
Aktualizacja: 16.02.2024