Z początkiem sezonu lodowego 2025 marka Grycan otworzyła dwie kolejne odświeżone lodziarnio-kawiarnie w Centrum Handlowym Forum w Gdańsku i w Galerii Posnania w Poznaniu.
Miejsca te proponują również rozszerzone menu z rozbudowaną ofertą kawową, do której nawiązuje nowe logo Grycan Café.

Rewitalizacja stanowi część długoterminowej strategii rozwoju marki Grycan na polskim rynku gastronomicznym. W latach 2024–2025 firma zmodernizowała ponad 20 lokali, w tym w Warszawie, Łodzi, Gliwicach, Wrocławiu, Krakowie, Piotrkowie Trybunalskim, Nowym Sączu, Częstochowie, a ostatnio także w Poznaniu i Gdańsku. W najbliższych miesiącach zaplanowano kolejne otwarcia lokali w nowej odsłonie.
Chcemy, aby goście czuli się u nas jak najlepiej i miło spędzali czas w gronie najbliższych. Dlatego wnętrza naszych nowych lodziarnio-kawiarni są jeszcze bardziej przytulne i kameralne, a oferta menu bogatsza i zachęcająca do odwiedzania nas o każdej porze dnia. Zależy nam, aby Goście rozkoszowali się nie tylko lodami i deserami, ale mogli również skosztować nowych sezonowych propozycji i cieszyć się smakiem wybornej kawy. Serdecznie zapraszamy – mówi Małgorzata Grycan, współwłaścicielka sieci.
W zrewitalizowanych lodziarnio-kawiarniach dominują jasne, ciepłe barwy, a elementy drewniane połączone są z dodatkiem eleganckiego kamienia. Subtelne kolory kontrastują z klasyczną czernią, która podkreśla elegancki, kawiarniany charakter tego miejsca. Ważną rolę oferty kawowej odzwierciedla nowe logo Grycan Café wyeksponowane nad ladą. Nowoczesne ekrany i menuboardy prezentują bogate menu. Strefowa aranżacja i klasyczny design zapewniają gościom bardziej intymną atmosferę i zachęcają do dłuższego spędzania czasu z najbliższymi. Duże znaczenie mają wygodne fotele, zielone rośliny oraz neon „Kochamy Desery”. Nie zabrakło też elementów nawiązujących do rodzinnej historii, jak archiwalne zdjęcia rodziny Grycanów. To połączenie ponadczasowego stylu z nowoczesnością galerii handlowych.
W Grycan Café można delektować się nie tylko lodami i deserami lodowymi, ale również ciastami
i ciastkami z własnej pracowni cukierniczej, rurkami z bitą śmietaną, świeżymi sokami, koktajlami, autorskimi goframi z różnorodnymi dodatkami oraz deserami w słoiczkach – z owocami, polewami i chrupiącymi orzeszkami.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Pierwsza lodziarnio-kawiarnia Grycan w nowym standardzie została otwarta w 2023 roku
w CH Promenada w Warszawie. Lokale w odświeżonej odsłonie będą pojawiały się systematycznie, zarówno w nowych lokalizacjach, jak i w ramach rewitalizacji istniejących punktów.
Źródlo: Grycan
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.