Food Business Forum to jedyna na rynku polskim konferencja o charakterze B2B skierowana do branży gastronomicznej i cateringowej. W jednym miejscu i czasie spotykają się profesjonaliści z Polski i zagranicy, którzy dyskutują na temat najważniejszych potrzeb biznesowych branży.
Konferencja rokrocznie gromadzi ok. 150 uczestników, w gronie uczestników są m.in.: przedstawiciele kadry zarządzającej i menedżerów odpowiedzialnych za rozwój i inwestycje w sieciach gastronomicznych, właścicielie restauracji, kompleksów restauracyjno-hotelowych i firm cateringowych, przedstawiciele wiodących firm dostarczających produkty i usługi oraz najnowsze technologie i urządzenia.
Program konferencji rokrocznie podejmuje tematy najbardziej palące i nurtujące branże, a zaproszeni prelegenci to liderzy w swoich dziedzinach, których głos wielokrotnie kształtował rynek gastronomiczny I cateringowy.
Kluczowymi tematami podczas Food Business Forum 2009 były:
– Lojalny klient, czyli antykryzysowa strategia markowych restauracji
– Między jakością i rentowością – catering kontraktowy w dobie kryzysu
– Rynek stabilnego wzrostu – pizzerie jako koncept odporny na kryzys
– Najbardziej pożądane restauracje na Śląsku – wystąpienie Agnieszki Mielcarz, dyrektor Centrum Handlowego Forum w Gliwicach.
Więcej informacji: www.foodbusinessforum.pl