Jesienią 2010 r. odbędzie się VIII edycja FBF

Udostępnij artykuł

Food Business Forum to jedyna na rynku polskim konferencja o charakterze B2B skierowana do branży gastronomicznej i cateringowej. W jednym miejscu i czasie spotykają się profesjonaliści z Polski i zagranicy, którzy dyskutują na temat najważniejszych potrzeb biznesowych branży.

Konferencja rokrocznie gromadzi ok. 150 uczestników, w gronie uczestników są m.in.: przedstawiciele kadry zarządzającej i menedżerów odpowiedzialnych za rozwój i inwestycje w sieciach gastronomicznych, właścicielie restauracji, kompleksów restauracyjno-hotelowych i firm cateringowych, przedstawiciele wiodących firm dostarczających produkty i usługi oraz najnowsze technologie i urządzenia.

Program konferencji rokrocznie podejmuje tematy najbardziej palące i nurtujące branże, a zaproszeni prelegenci to liderzy w swoich dziedzinach, których głos wielokrotnie kształtował rynek gastronomiczny I cateringowy.

Kluczowymi tematami podczas Food Business Forum 2009 były:
– Lojalny klient, czyli antykryzysowa strategia markowych restauracji
– Między jakością i rentowością – catering kontraktowy w dobie kryzysu
– Rynek stabilnego wzrostu – pizzerie jako koncept odporny na kryzys
– Najbardziej pożądane restauracje na Śląsku – wystąpienie Agnieszki Mielcarz, dyrektor Centrum Handlowego Forum w Gliwicach.

Więcej informacji: www.foodbusinessforum.pl

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 09.06.2010
Aktualizacja: 09.06.2010