Julius Meinl organizuje międzynarodowe zawody dla baristów

Udostępnij artykuł

Marka kawy Julius Meinl rozpoczyna pierwsze międzynarodowe mistrzostwa baristów. Zaprezentują utalentowanych baristów, którzy codziennie na całym świecie serwują ponad 5 milionów filiżanek kawy Julius Meinl. Od kwietnia do czerwca 2024, 14 państw takich jak: Austria, Bośnia i Hercegowina, Chorwacja, Czechy, Gruzja, Niemcy, Węgry, Włochy, Mołdawia, Polska, Rumunia, Słowacja, Zjednoczone Emiraty Arabskie i Stany Zjednoczone będą gospodarzami konkursów krajowych. Zwycięzcy z poszczególnych krajów awansują do Wielkiego Finału, który odbędzie się w głównej siedzibie firmy 19 września w Wiedniu. 

Julius Meinl międzynarodowe zawody dla baristów

Bariści podczas zawodów będą używać kawy Julius Meinl super premium Belvedere Blend 100% Arabiki, która jest częścią podwójnie certyfikowanej linii kaw The Originals Bio FairTrade, zainspirowanej wiedeńską kulturą kawiarnianą i koncepcją „stworzoną przez rzemieślników dla rzemieślników”. 

Mistrzostwa Baristów Julius Meinl 2024 są sponsorowane przez bardzo znane marki z branży HoReCa: Rancilio Group, Fiorenzato, Cafetto, BWT oraz firmę INKA producenta mleka roślinnego. Bariści będą pracować na najnowocześniejszych certyfikowanych przez SCA ekspresach Rancilio Specialty RS1 oraz precyzyjnych młynkach Fiorenzato F83 E Pro pod okiem Agnieszki Rojewskiej dwukrotnej Mistrzyni Świata Baristów i 14-krotnej Mistrzyni Polski.

Podczas mistrzostw zostanie wykorzystany Bestaqua ROC 14 Coffee, system odwróconej osmozy z wbudowaną technologią mineralizowania wody magnezem, dzięki czemu ta woda będzie idealnie nadawać się do przygotowywania kawy i wszelkich napojów gorących. BWT – to lider w uzdatnianiu wody od trzech deka.

Partnerem w dziedzinie produktów do czyszczenia ekspresów jest firmy Cafetto, oferująca innowacyjne, wyspecjalizowane rozwiązania do konserwacji urządzeń do przygotowywania kaw. 

Jesteśmy podekscytowani współpracą z czołowymi markami w ramach naszego zaangażowania w innowacje. Wykorzystywanie najnowszej technologii jest nieodłączną częścią serwowania kawy najwyższej jakości. Dostarczając naszym baristom najlepsze narzędzia i wyposażenie umożliwiamy im dostarczenie doskonałości w każdej filiżance – Angelika Galas, dyrektor Globalnej Akademii, Grupa Kawowa Julius Meinl.

Artykuł powstał we współpracy z firmą Julius Meinl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 06.06.2024
Aktualizacja: 06.06.2024