Stery w kuchni restauracji 3 lipca przejął nowy szef. Wcześniej związany m.in z ZONI i Plato. Doświadczenie zdobywał także w Senses u boku odznaczonego gwiazdką Michelin szefa kuchni Andrea Camastry.
Klonn zaproponował nowe, letnie menu. Można w nim znaleźć drobne przekąski, a wśród nich m.in. rillettes z kaczki z konfiturą z rabarbaru, ostrygi czy foie gras z czereśniami, a także nieco większe przystawki, jak np. ośmiornica z selerem naciowym i ziemniakiem, tatar wołowy z pomidorami i lubczykiem czy ceviche z łososia z truskawkami. Nie zabrakło również miejsca dla idealnego na letnie upały gazpacho z krewetkami.
W daniach głównych znajdą się opcje dla wegan i wegetarian, fanów ryb oraz owoców morza, ale również jakościowych steków. Koneserzy tej ostatniej opcji na pewno docenią obecność w karcie rostbefu USDA Prime oraz polskiego antrykotu wyróżniającego się wysokim stopniem marmurkowatości. Pojawi się też domowej roboty tagliatelle z kurkami i burratą czy troci fiordowej w cieście francuskim inspirowanej wołowiną Wellington.
Klonn to otoczona zielenią restauracja położona w parku przy CSW Zamek Ujazdowski. Inspiracją dla stworzenia miejsca stał się majestatyczny, 200-letni pomnik przyrody rosnący na terenie należącego do restauracji ogrodu.
W Klonnie natura spotyka się ze sztuką. Na całej długości całorocznej, szklanej oranżerii zawieszone zostały inspirowane restauracją i jej otoczeniem murale artysty Szawła Płóciennika. Wkrótce w weekendowe wieczory będzie można zrelaksować się przy dźwiękach granej na żywo muzyki.
Michał Gniadek zdobył już duże doświadczenie w renomowanych restauracjach takich jak Plato, Senses, Dyspensa czy Sowa. Ma na swoim koncie wiele branżowych wyróżnień i nagród. M.in w 2018 r. został wyróżniony w przewodniku Gault&Millau jako Młody Talent.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.