Kolejna kolacja degustacyjna w Filipa 18

Udostępnij artykuł
W dniu 5 września w restauracji Filipa 18 Food Wine Art, zlokalizowanej w krakowskim hotelu Indigo, odbędzie się kolacja degustacyjna „Szkocki regiment w królewskim Krakowie”. Start o g. 20:00.

Sześciodaniowa kolacja degustacyjna z paringiem whisky nawiązywać będzie do wpływu szkockiej kultury na gród Kraka. Szef kuchni Filipa 18 Food Wine Art Marcin Sołtys przygotuje ją z Pawłem Krasem, szefem kuchni Bottiglieria 1881. Kolację poprowadzi Mateusz Zabiegaj – brand ambasador Bruichladdich. Cena za osobę: 199 zł.

Restauracja Filipa 18 w Indigo Krakow – Old Tow serwuje polską kuchnię w nowoczesnym wydaniu. Krótka, choć treściwa karta zawiera dania skomponowane z lokalnych i świeżych produktów, które codziennie rano kupowane są na sąsiadującym z restauracją Starym Kleparzu. O jakość i smak serwowanych dań dba szef kuchni Marcin Sołtys – laureat Złotego Ślimaka Slow Food Polska, wychowanek Instytutu Paula Bocuse’a, który gotował dla wielu znamienitych polityków, sportowców i gwiazd w restauracji Wierzynek.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 25.07.2019
Aktualizacja: 26.07.2019