Kolejny MAX Premium Burgers otwarty

Udostępnij artykuł

W Grodzisku Mazowieckim przy ulicy Królewskiej 54D została otwarta pierwsza w mieście restauracja MAX Premium Burgers – popularnej, szwedzkiej marki słynącej z burgerów. – Burgery to nasza pasja, które z dumą serwujemy już od ponad 55 lat – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development w MAX Premium Burgers.

MAX Premium Burgers  grodzisk mazowiecki

MAX Premium Burgers to rodzinna firma założona w 1968 roku w Szwecji. Autorskie receptury i bogate menu przyczyniły się do sukcesu marki na czele której do dziś stoją bracia Richard i Christoffer Bergfors, synowie założyciela Curta Bergforsa. Od momentu pojawienia się szwedzkich burgerów w Polsce, menu Max Premium Burgers szybko zyskało grono wielbicieli.

Nasi goście doceniają nie tylko smak, ale także możliwość personalizacji i duży wybór opcji wege. To nas odróżnia od konkurencji – mówi przedstawiciel MAX.

W opcji wege na uwagę zasługuje Plant Beef. Roślinny burger przygotowany według autorskiej receptury z białka roślinnego wygląda i smakuje jak mięso. Ponadto goście MAX cenią smak burgerów z serem halloumi, a burger Frisco został doceniony w niezależnym teście smaków. Ostatnimi nowościami są m.in Korean BBQ ze świeżą kolendrą i sosem koreańskim, Grand Chicken Parmesan i stanowiący powrót do korzeni Classic ‘68. Szefem Kuchni odpowiadającym za menu i wszystkie receptury jest Jonas Mårtensson – w przeszłości kucharz w uznanych restauracjach i na szwedzkim Dworze Królewskim.

MAX Premium Burgers to jedyna europejska firma wyróżniona przez ONZ za pozytywne działania na rzecz ochrony środowiska.

Wszystkie nasze działania ukierunkowane są na utrzymanie pozytywnej emisyjności. Między innymi dlatego absorbujemy więcej dwutlenku węgla niż produkujemy – mówi Jerzy Jakubiak.

W MAX Premium Burgers dbamy nie tylko o klimat, ale i o gości. Wraz z otwarciem restauracji w Grodzisku Mazowieckim, na pierwszych 50 gości czekały niespodzianki w postaci kart podarunkowych o wartości 100 zł do wykorzystania podczas kolejnych wizyt w restauracji. Ponadto osoby zmotoryzowane otrzymały naklejkę gwarantującą 10% zniżkę w programie Drive Thru Club.

Restauracja przy Królewskiej 54D to 70 miejsc siedzących wewnątrz, 50 na zewnątrz, 27 miejsc parkingowych i specjalne stojaki na rowery. Otwarty 1 marca MAX Premium Burgers w Grodzisku Mazowieckim jest 22. restauracją szwedzkiej marki w Polsce. Kolejne otwarcia zaplanowano w takich miastach, jak Łódź i Olsztyn.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

O MAX Premium Burgers

MAX został założony w 1968 roku i jest najstarszą szwedzką siecią burgerów. Jego ambicją jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie, serwującą najsmaczniejsze burgery i działającą na rzecz społeczeństwa i planety. Już od 2008 roku firma MAX ogranicza emisje i znakuje swoje menu pod kątem dbałości o klimat, podając wartości emisji CO2 przy każdym produkcie. Menu MAXa od 2018 roku jest pozytywne dla klimatu, co oznacza, że firma absorbuje więcej gazów cieplarnianych niż ich emituje podczas produkcji. Redukcja emisji odbywa się zgodnie z globalnym celem ONZ. Ponadto, od 2006 r. 7-10 procent rocznego zysku netto firma MAX przeznacza na ograniczanie ubóstwa. W 2009 r. Założyła Fundację Sprawiedliwej Dystrybucji „Stiftelsen Rättvis Fördelning”, na której cel przekazała łącznie 323 miliony koron szwedzkich. MAX zatrudnia blisko 7500 osób, ma 191 restauracji w pięciu krajach, a obroty w 2022 r. wyniosły 4,1 mld koron szwedzkich. MAX Premium Burgers otworzył pierwszą restaurację w Polsce 1 września 2017 r., a od marca 2023 r. w Polsce działają 22 restauracje.

Źródło: MAX Premium Burgers

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 01.03.2023
Aktualizacja: 02.03.2023