Lodziarnia Kosmos z drugim lokalem w Warszawie

Udostępnij artykuł

Pierwszy punkt pod tym szyldem zadebiutował kwietniu w centrum stolicy. Teraz na podbój rusza nowy lokal Kosmos: w czwartek 1 czerwca uruchomiono go na warszawskim Ursynowie, przy Al. KEN 26.

Koncept i menu nowego miejsca pozostały niezmienne. Podobnie jak w przypadku pierwszej lokalizacji na ulicy Zgoda 13, drugi lokal też jest wypełniony kosmicznymi deserami. Obok lodowych klasyków w postaci lodów, spróbować można owocowych sorbetów, a także wegańskich opcji bez dodatku mleka. Klienci mogą też wybierać spośród szerokiej oferty deserów: pralin, monoporcji, czekolady i makaroników. Tu również do każdego słodkiego posiłku goście mogą zamówić kawę klasyczną lub w wersji galaxy, z piankami marshmallow lub cukrowymi gwiazdkami, a także lemoniady.

Na lokalizację naszej drugiej lodziarnio-kawiarni wybraliśmy warszawski Ursynów, dzięki czemu klienci z okolicznych osiedli mają możliwość dotarcia do naszego lokalu bez konieczności przemierzania całego miasta – mówi Bartłomiej Białobrzeski, Brand Managermarki Kosmos. Nasze produkty dostępne są również w wielu miejscach partnerskich, ale rozwój lokali stacjonarnych to nasz priorytet. Tworzymy kosmiczne, ale przede wszystkim przytulne miejsca, w których skosztować można produktów najwyższej jakości.

Lody premium Kosmos to połączenie wyselekcjonowanych, naturalnych składników i specjalnie przygotowanej receptury. Bazą lodów klasycznych jest pełne wiejskie mleko połączone z kremową śmietanką, a w przypadku sorbetów – ponad 50 proc. owoców w składzie.

To co wyróżnia lody Kosmos, to starannie dobrane składniki. Pistacje wyczuwalne we  flagowym smaku lodów pochodzą z gminy Bronte na Sycylii, gdzie krzewy pistacjowe rosną na słonecznych zboczach Etny. Inny smak lodów wzbogacony został o orzechy laskowe, które sprowadzane są z certyfikowanych upraw z Piemontu, a do produkcji lodów czekoladowych wykorzystywana jest autorska czekolada, która opracowana została na bazie ziaren kakaowców z Santo Domingo oraz Madagaskaru, z wyczuwalną nutą owoców leśnych oraz tytoniu.

W lokalu na warszawskim Ursynowie również dominuje motyw “galaxy”. Kosmiczne akcenty, takie jak lampy przypominające planety czy menu w formie gwiazdozbioru, obecne są we wnętrzu lodziarnio-cukierni. Kameralna przestrzeń wypełniona została pastelowymi, ciepłymi kolorami.

Pierwsza lodziarnio-cukiernia Kosmos, która także została otwarta w tym roku, mieści się w centrum Warszawy, przy ul. Zgoda 13, w Pasażu Wiecha. Obydwa lokale, zarówno ten w Centrum, jak i przy KEN 26, czynne są codziennie w godzinach 09:00-20:00 – w weekendy lokal przy ul. Zgoda 13 otwarty jest od 12:00 do 21:00.

Źródło: Kosmos – Galaktyka Smaku

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 05.06.2023
Aktualizacja: 05.06.2023