Marka Gorąco Polecam. Smaki z piekarni powraca na ul. Świętokrzyską 16

Udostępnij artykuł

Ulica Świętokrzyska 16 w Warszawie to ważny adres dla grupy Enata Bread i należącej do niej marki Gorąco Polecam. Smaki z piekarni. Już niebawem powstanie tutaj kolejna piekarnio-kawiarnia pod znanym i lubianym przez warszawiaków (i nie tylko) brandem. 

Przy Świętokrzyskiej 16 stoi modernistyczna kamienica projektu Zbigniewa Karpińskiego i Tadeusza Zielińskiego, powstała w latach 1954-1956. Biurowiec (który dziś ma przede wszystkim funkcję handlowo-mieszkaniową) wyróżnia się filarowym podcieniem na parterze, a także efektownym oblicowaniem pięter czerwonym piaskowcem – z małymi „łatkami” w białym kolorze. Faktura budynku nawiązuje do elewacji kamienicy, która stała tu przed wojną.

Czuję sentyment – mówi Bartłomiej Rychcik, prezes zarządu Enata Bread. – W 2010 roku powstała tutaj moja pierwsza piekarnia. Byłem wtedy początkującym franczyzobiorcą. Dziś, po kilkunastu latach, już jako właściciel marki Gorąco Polecam. Smaki z piekarni wracam w to miejsce. Ale zajmę większy lokal – narożny – w którym niegdyś mieścił się oddział Raiffeisen Bank. Ten większy lokal – nie 40 m. kw. a 160 m.kw jest miarą naszego rozwoju – dodaje.

Piekarnio-kawiarnia Gorąco Polecam. Smaki z piekarni powstanie na mocy podpisanej właśnie umowy Enata Bread ze spółką celową Funduszu Reia Fizan zarządzanym przez Mount TFI S.A.

Na klientki i klientów Gorąco Polecam. Smaki z piekarni przy ul. Świętokrzyskiej 16 będą czekały chrupiące wypieki (chleby, bułki, bagietki, bajgle, precle), przekąski słodkie (np. croissanty) i słone, kanapki, wrapy, focaccia i wiele innych. W „Regale smakosza” znajdą się produkty komplementarne na każdą porę dnia (np. dania gotowe, soki i smoothies). Z ekspresu sączyć się będzie kawa 100% arabica z brazylijskiego regionu Cerrado. W podcieniach powstanie ogródek z miejscami do siedzenia – odpoczynku, spotkań, pracy.

O Enata Bread

To dynamicznie rozwijająca się grupa marek z branży piekarniczo-cukierniczej: Gorąco Polecam. Smaki z piekarni (w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Gdyni, Katowicach, Łodzi, Łomiankach, Grodzisku Mazowieckim) i Bakery (Wilanów, Browary Warszawskie, Elektrownia Powiśle). Grupa wyróżnia się doskonałym zarządzaniem, wysoką jakością produktów i usług, a także tworzeniem konceptów – lokali gastronomicznych, które zmieniają oblicza miast i miejsc kreując niepowtarzalną i przyjazną atmosferę.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<

Źródło: Enata Bread

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 18.10.2023
Aktualizacja: 18.10.2023