Współzałożyciel i CEO Foodsi weźmie udział w organizowanym przez redakcję naszego czasopisma Nowości Gastronomiczne i newsowego portalu Horecanet.pl – VII Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarnio-Cukierni SWEETS & COFFEE FORUM® 2024. Mateusz Kowalczyk zabierze głos w panelu dyskusyjnym pt.: „Wege, eko, CSR, less waste – racjonalny przepis na przyjazną markę”. Tegoroczna edycja najważniejszego w Polsce spotkania właścicieli kawiarni, cukierni, lodziarni, piekarni, prezesów i dyrektorów sieci, kupców oraz dostawców HoReCa odbędzie się 27 maja w Arche Hotel Krakowska w Warszawie.
Mateusz Kowalczyk – biografia
Współzałożyciel i CEO Foodsi – aplikacji, której misją jest ograniczanie marnowania żywności. Z jej pomocą firmy sprzedają nadwyżki produktowe, które użytkownicy kupują w okazyjnych cenach. Mateusz od trzech lat zarządza organizacją i skutecznie pozyskuje kolejne rundy finansowania. Jest przedsiębiorcą, którego zaangażowanie i misja zmiany świata przekładają się na dynamiczny wzrost organizacji i ratowanie przed zmarnowaniem na coraz większą skalę. Współpraca z ponad 5000 lokalami, z których 1,5 mln użytkowników odbiera codziennie tysiące paczek, poskutkowała w samym 2023 roku rekordowymi wynikami. Uratowano 1,5 mln paczek, co przełożyło się na niemal 700 ton jedzenia, które w innym wypadku trafiłoby do kosza.
Foodsi zostało okrzyknięte startupem roku przez money.pl, a także wygrało zeszłorocznego Aulera w najstarszym polskim konkursie startupowym. Co więcej, jest najwyżej notowanym polskim startupem w międzynarodowym plebiscycie FoodTech 500. Sam Mateusz został zaś wyróżniony w plebiscycie Forbes “30 under 30”, czyli nagrodzie dla “najzdolniejszych przedsiębiorców, menedżerów czy innowatorów młodego pokolenia”.
O VII Sweets & Coffee Forum® 2024
W programie i dyskusjach podczas Forum tradycyjnie znajdą się: indywidualne spotkania kupców z dostawcami; merytoryczne i najbardziej praktyczne wskazówki dotyczące wsparcia od najwybitniejszych praktyków i ekspertów oraz efektywna wymiana doświadczeń i sposobów na rozwijanie biznesu. Tegoroczne rozmowy naturalnie zdominowane będą obecną sytuacją. Nie zabraknie pogłębionych analiz, wniosków, prognoz oraz wzajemnego wsparcia i praktycznych porad.
Jak co roku, jako Organizator, stawiamy wyłącznie na naszą najbardziej efektywną, autorską i sprawdzoną od lat formułę wydarzenia odbywającego się w wersji stacjonarnej.
W programie:
- KONFERENCJA z całodziennymi dyskusjami panelowymi przy udziale najwybitniejszych w Polsce praktyków i ekspertów;
- BUSINESS SPEED DATING – efektywne, indywidualne spotkania kilkudziesięciu kupców z sieci z dostawcami HoReCa;
- SEKCJA WYSTAWIENNICZA – strefa zlokalizowana w foyer, przeznaczona dla dostawców, którzy już na miejscu chcą efektywnie zaprezentować swoją ofertę podczas indywidualnych spotkań z: inwestorami, prezesami oraz dyrektorami spółek, a także właścicielami lokali niezależnych.
- UROCZYSTA KOLACJA z Galą SWEETS & COFFEE AWARDS 2024 oraz SUPPLIER OF THE YEAR 2024.
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Nowości Gastronomiczne, Świat Hoteli, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl. Organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
Kontakt z Organizatorem
BROG B2B – media efektywnej komunikacji
Karolina Stępniak
dyrektor wydawnicza BROG B2B
redaktor Sweets & Coffee
664 463 069
[email protected]
Agata Godlewska
redaktor prowadząca Nowości Gastronomicznych
redaktor Sweets & Coffee
693 401 316
[email protected]
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.