MAX Premium Burgers z lokalem w Łomiankach

Udostępnij artykuł

Najstarsza szwedzka sieć restauracji serwujących burgery otwiera swój 19. punkt w Polsce. Kolejna restauracja MAX Premium Burgers znajduje się w Łomiankach przy ulicy Warszawskiej 11. To już szósty lokal w aglomeracji warszawskiej, po Westfield Arkadia, Złotych Tarasach, Wilanowie, Babicach Nowych i Pruszkowie. Kolejne otwarcia planowane są na nowy rok.

Otwarcie nowej restauracji MAX Premium Burgers to dla marki kolejny powód  do świętowania. Wrzesień to miesiąc 5. urodzin sieci w Polsce, a także premiera nowego menu Grand Chicken. Dzięki ciągłemu udoskonalaniu swojej oferty, MAX ma obecnie w swoim menu ponad 20 burgerów. W tym pozycje wegetariańskie, wegańskie i rybne.  MAX Burgers to także chrupiące frytki, dania śniadaniowe i desery. Ponadto, każdy gość może modyfikować dania według własnych preferencji. MAX Burgers posiada ponad 30 opcji modyfikacji burgerów. Każdego możemy spersonalizować według własnych upodobań dodając swoje ulubione dodatki np. dodatkowego kotleta, ser halloumi lub wybrane warzywa. Warto też wspomnieć, że klasyczną bułkę można zastąpić sałatą. Dostępna jest opcja, w której do każdego zamówienia dodamy frytki w kilku wariantach i napój, także w postaci shake’a z bitą śmietaną.

Łomianki to jedna z najszybciej rozwijających się podwarszawskich gmin z liczbą ponad 27 tys., mieszkańców. Położenie Łomianek w bezpośrednim sąsiedztwie strategicznej arterii wyjazdowej z Warszawy (S7) i jednocześnie mnogość terenów rekreacyjnych, stało się dla nas wymarzonym miejscem do wzbogacenia oferty gastronomicznej – mówi Richard Bergfors, Group CEO MAX Burgers.

Wjazd do restauracji możliwy jest od ul. Warszawskiej oraz przez stację benzynową BP od ul. Kolejowej. Restauracja zapewnia gościom 11 miejsc parkingowych pod samym lokalem, 60 miejsc siedzących w środku i 42 miejsca na zewnątrz. Zamówienia w lokalu można składać przy kasach, a także przy specjalnych kioskach. MAX przewidział również opcje zamawiania dla tych najbardziej zajętych i zapracowanych gości. Posiłek w MAXie można zamówić z samochodu, dzięki opcji Drive Thru, a także przez aplikację MAX Express – z odbiorem własnym lub z dostawą do domu. MAX w Łomiankach do końca października otwarty będzie od godziny 8:00 do 23:00, przez 7 dni w tygodniu.

Nowa lokalizacja dla podróżnych

Lokalizacje restauracji MAX Premium Burgers zawsze są wybierane z myślą o lokalnych społecznościach. Od dzisiaj, wszyscy mieszkańcy Łomianek i podróżujący sąsiadującą trasą S7, będą mogli zatrzymać się w restauracji MAX Premium Burgers i spróbować szwedzkich burgerów.

To wyjątkowy moment dla sieci restauracji MAX Premium Burgers. Urodzinowe emocje nie zdążyły opaść, a my jesteśmy tutaj, w 19. lokalu w Polsce, to coś niesamowitego. We współpracy z jednym z naszych głównych partnerów biznesowych – BP, wierzymy, że będzie to wyjątkowe miejsce spotkań wszystkich mieszkańców Łomianekmówi Jerzy Jakubiak, Head of Development.

O MAX Premium Burgers

MAX został założony w 1968 roku i jest najstarszą szwedzką siecią burgerów. Od 2008 roku firma MAX ogranicza emisje i znakuje swoje menu pod kątem dbałości o klimat, podając wartości emisji CO2 przy każdym produkcie. Menu MAXa od 2018 roku jest pozytywne dla klimatu, co oznacza, że firma absorbuje więcej gazów cieplarnianych niż ich emituje podczas produkcji. Redukcja emisji odbywa się zgodnie z globalnym celem ONZ o 1,5 stopnia. Ponadto, od 2006 r. 7-10 procent rocznego zysku netto firma MAX przeznacza na ograniczanie ubóstwa. W 2009 r. Założyła Fundację Sprawiedliwej Dystrybucji „Stiftelsen Rättvis Fördelning”, na której cel przekazała łącznie 323 miliony koron szwedzkich. MAX zatrudnia blisko 7500 osób, ma 183 restauracje w pięciu krajach, a obroty w 2021 r. wyniosły 4,1 mld koron szwedzkich. MAX Premium Burgers otworzył pierwszą restaurację w Polsce 1 września 2017 r., a od września 2022 r. w Polsce działa 19 restauracji.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.09.2022
Aktualizacja: 22.09.2022