Michał Krauze nowym dyrektorem operacyjnym Hotelu Bristol

Udostępnij artykuł

Związany ostatnio z Four Seasons Hotel Tianjin w Chinach, Michał Krauze właśnie objął funkcję dyrektora operacyjnego Hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.

Michał Krauze

Pochodzący z Warszawy Michał Krauze rozpoczął swoją podróż̇ w branży hotelarskiej na Malcie, a później
w sieci hoteli Starwood w Waszyngtonie. Następnie został zatrudniony przez Hyatt, pracując w działach F&B w Guangzhou w Chinach. Natomiast w 2014 roku objął stanowisko zastępcy dyrektora F&B w The Westin Pazhou w Guangzhou. Tam, w 2018 roku, został dyrektorem Food & Beverage, opiekując się zespołem ponad 250 współpracowników. Wówczas kierował hotelem generującym największe przychody
w F&B dla Marriott International w obiektach premium, a także ekskluzywnych w Południowych Chinach.

ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli marzec-kwiecień 2022

Kolejnym etapem w jego karierze były hotele Four Seasons Hotels and Resorts. M.in. Four Seasons Hotel Tianjin w Chinach. Tam był odpowiedzialny za F&B. W tym znaną na całym świecie restaurację kantońską, którą kieruje szef z gwiazdką Michelin – Tony Lu. Michał pełnił również funkcję kierownika hotelu pod koniec 2020 roku.

Jestem naprawdę podekscytowany tym, że Michał dołączył do naszego zespołu. Wnosi bogate doświadczenie w zespołach operacyjnych hotelu, a także pełną koncentrację na najwyższej jakości obsłudze naszych gości – skomentował Aidan Dempsey, General Manager Hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 11.04.2022
Aktualizacja: 19.01.2023