Związany ostatnio z Four Seasons Hotel Tianjin w Chinach, Michał Krauze właśnie objął funkcję dyrektora operacyjnego Hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.
Pochodzący z Warszawy Michał Krauze rozpoczął swoją podróż̇ w branży hotelarskiej na Malcie, a później
w sieci hoteli Starwood w Waszyngtonie. Następnie został zatrudniony przez Hyatt, pracując w działach F&B w Guangzhou w Chinach. Natomiast w 2014 roku objął stanowisko zastępcy dyrektora F&B w The Westin Pazhou w Guangzhou. Tam, w 2018 roku, został dyrektorem Food & Beverage, opiekując się zespołem ponad 250 współpracowników. Wówczas kierował hotelem generującym największe przychody
w F&B dla Marriott International w obiektach premium, a także ekskluzywnych w Południowych Chinach.
ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Kolejnym etapem w jego karierze były hotele Four Seasons Hotels and Resorts. M.in. Four Seasons Hotel Tianjin w Chinach. Tam był odpowiedzialny za F&B. W tym znaną na całym świecie restaurację kantońską, którą kieruje szef z gwiazdką Michelin – Tony Lu. Michał pełnił również funkcję kierownika hotelu pod koniec 2020 roku.
Jestem naprawdę podekscytowany tym, że Michał dołączył do naszego zespołu. Wnosi bogate doświadczenie w zespołach operacyjnych hotelu, a także pełną koncentrację na najwyższej jakości obsłudze naszych gości – skomentował Aidan Dempsey, General Manager Hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.