Nowa inwestycja Vienna House w Polsce

Udostępnij artykuł
W pierwszym kwartale 2022 roku grupa otworzy w centrum Wrocławia hotel w stylu smart casual, pozycjonowany jako Vienna House Easy. W ramach infrastruktury planowana jest restauracja, lobby z barem, siłownia i obszerna przestrzeń konferencyjna. Opowiadaniem historyjek zajmą się słynne, wrocławskie krasnale. Hotel będzie częścią przeprojektowanego kompleksu budynków, wokół objętej ochroną zabytków Starej Piekarni. Do kompleksu będą przynależeć także mieszkania studenckie marki Basecamp.

– Wrocław to ekscytujący, rozwijający się rynek, a lokalizacja hotelu w centrum miasta, przy Ogrodzie Botanicznym jest idealna. Odbiegający od sztywnych standardów, skupiający się na bezpretensjonalnej obsłudze gości hotel Vienna House Easy i pełna energii koncepcja dla studenckich mieszkań stworzą świetne połączenie, stając się nowym, atrakcyjnym miejscem spotkań –  mówi o planowanym projekcie Rupert Simoner, prezes zarządu Vienna House.

Planowane przez austriacką grupę hotelową otwarcie siódmego hotelu w Polsce podkreśla ogromne zainteresowanie tym rynkiem. Właścicielem hotelu, którym w ramach dzierżawy będzie zarządzać Vienna House, jest firma ST Wrocław Sienkiewicza. Firma oferuje pod marką Basecamp zakwaterowanie w studenckich apartamentach w Danii, Niemczech i Polsce.

Hotel

Vienna House Easy oznacza hotel w stylu smart casual, pracowników, którzy gościnność mają zapisaną w swoim DNA oraz sprawdzone usługi analogowe i cyfrowe. Do tych ostatnich należy telewizor ze złączem umożliwiającym podłączenie własnych urządzeń gości, szybka sieć WiFi, Mobilny Concierge, możliwość samodzielnego zameldowania i wymeldowania oraz wiele innych. Sercem hotelu jest lobby. To przyjemne miejsce spotkań, gościnne stanowisko recepcyjne, bezpretensjonalny bar i strefa lounge w jednym. Wrocławskie krasnale tworzą tajemniczą atmosferę i towarzyszą gościom w podróży po hotelu. Wnętrze hotelu doskonale współgra z architekturą przemysłową starego dworca oraz sąsiadującego z kompleksem Ogrodu Botanicznego.

Natomiast koncepcja śniadania jak z piekarni pasuje wprost idealnie do tego budynku położonego przy Starej Piekarni. Goście będą mieć do wyboru świeże produkty prosto z ryneczku, aromatyczne kawy rodem z Wiednia oraz liczne lokalne specjały. W porze lunchu i kolacji modna restauracja Gasthouse zaoferuje nowoczesne potrawy, przygotowane z myślą o zdrowym stylu życia gości.


Hotel Vienna House Easy Wrocław zaoferuje 236 pokoi dwuosobowych w dwóch kategoriach oraz 4 apartamenty. Pokoje będą wyposażone w długie, bardzo wygodne łóżka, nowoczesne biurka, fotele oraz łazienki z prysznicami.

Ponadto nowy hotel Vienna House Easy Wrocław będzie dysponował centrum konferencyjnym o powierzchni 360 mkw., idealnym do organizacji różnego rodzaju szkoleń i spotkań. Strefa fitness zaoferuje nowoczesny sprzęt do treningu wytrzymałościowego i siłowego oraz gabinet masażu. Dopełnieniem oferty będą 44 miejsca na parkingu podziemnym i typowa dla Vienna House koncepcja mobilności, obejmująca wypożyczalnię rowerów, stacje do ładowania samochodów elektrycznych oraz opcje wspólnego korzystania z samochodów i skuterów.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.04.2019
Aktualizacja: 30.04.2019