Nowe, konferencyjne przerwy lunchowe w Qubus Hotel

Udostępnij artykuł
Qubus Hotel zawsze podąża za trendami i od marca 2019 roku wzbogaca swoją ofertę konferencyjną o nowe, wyjątkowe przerwy lunchowe. Sieć proponuje trzy specjalnie dobrane i skomponowane zestawy menu w atrakcyjnych cenach. Organizatorzy konwentów czy prelekcji mogą zatem dla swoich gości wybierać spośród propozycji: Polskiej Klasyki, Włoskich smaków czy FIT.

– Podczas przerwy lunchowej goście mogą spróbować zarówno mniejszych przystawek jak też delikatnych zup, sytych dań głównych oraz pysznych deserów. Nasze potrawy są zawsze świeże, skomponowane przez kucharzy z wieloletnim doświadczeniem. Mało tego przerwy lunchowe możemy serwować zarówno przy małych spotkaniach jak też podawać je w formie bufetowej setkom  Gości. Zawsze ładnie skomponowane i przygotowane z oryginalnych receptur dania, z pewnością sprawią że konferencja czy szkolenie będzie pozytywnie wspominane jeszcze długo po zakończeniu – mówi Joanna Łuczyńska-Reczek, menadżer gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Polska Klasyka, to najlepsze regionalne smaki. Wyśmienite, soczyste mięsa czy tak lubiane polskie pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Smakosze zup mogą wybierać wśród kwaśnicy na żeberkach i delikatnego kremu z buraka z kozim serem. Nie zabraknie także klasycznej sałatki ziemniaczanej, tatara ze śledzia czy pieczonego schabu i rostbefu. Pysznym zakończeniem propozycji Polskiej Klasyki jest tradycyjny krakowski sernik lub kruszaniec z jabłek. Włoskie smaki, to z kolei ukłon w kierunku kuchni południa. Oryginalne włoskie receptury i produkty z pewnością sprostają wysublimowanym, konferencyjnym gustom. Tu Goście posmakują między innymi vitello tonnato, z płatkami pieczonej cielęciny z sosem tuńczykowym, łososia gotowanego w białym winie czy ravioli z serem ricotta i szpinakiem. Oczywiście nie zabraknie topowych włoskich smaków takich jak: mozzarella z pomidorami i bazyliowym sosem pesto, pieczonych pomidorów po toskańsku czy delikatnego Tiramisu z likierem amaretto.

Miłośnicy bardziej zbilansowanej diety, pełnej zdrowych przekąsek i lekkich dań będą z kolei zachwyceni opcją FIT. Znajdują się w niej delikatne mięsa i ryby. Wszystko w towarzystwie świeżych warzyw i owoców. Roladki z indyka ze szpinakiem, łosoś z mango, tatar z warzyw, krem z zielonego groszku czy  pierś z kurczaka na gulaszu z ciecierzycy i pomidorów cherry to tylko kilka przykładów konferencyjnych dań FIT. Do tego grillowane bakłażany czy faszerowane cukinie oraz lekki deser w postaci brzoskwiniowego smoothie lub sałatka owocowa. Takie połączenia z pewnością będą cieszyły się uznaniem ze strony Gości konferencyjnych.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 01.03.2019
Aktualizacja: 01.03.2019