Nowe, sezonowe menu w restauracji Nova Wola

Udostępnij artykuł

Witamy wiosnę w restauracji Nova Wola. Od 25 marca, w menu jednej z najlepszych warszawskich restauracji zlokalizowanej na 1 piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw The HUB pojawią się sezonowe propozycje przygotowane przez szefa kuchni, Pawła Suchenka i jego zespół.

Nie mogło zabraknąć zupy szczawiowej z tłuczonymi ziemniakami, jajkiem sadzonym i skwarkami – podkreśla szef kuchni Paweł Suchenek. – Jest także sałatka z wiosennych pomidorów z twarogiem, chrupiącym jajkiem i pesto oraz pieczona makrela z młodymi ziemniakami z grillowaną sałatą rzymską.

W wiosennej karcie Novej Woli czekają również pierś z kurczaka zagrodowego z grzybami, purée z selera i tartą z szalotki oraz wyborny deser, prawdziwa uczta dla łasuchów – tarta z kremem maślanym, rabarbarem i lodami.

Restauracja Nova Wola, Crowne Plaza Warsaw – The Hub, Rondo Daszyńskiego 2, Warszawa.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

rynek dostawców horeca - raport 2024

O Nova Wola

Restauracja z autentyczną polską kuchnią, bazująca na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców. Zlokalizowana jest na pierwszym piętrze kompleksu hotelowego Crowne Plaza Warsaw – The HUB, przy Rondzie Daszyńskiego w Warszawie. Zmieniane sezonowo menu oparte jest na organicznych, świeżych surowcach oraz warzywach z ekologicznych upraw. Znajdują się w nim różnorodne potrawy, od delikatnych zup, dań z najlepszej jakości mięsa i ryb, po tradycyjne smaki cepelinów i placków ziemniaczanych. Lokalizacja idealnie sprawdza się jako miejsce zarówno niezobowiązującej kolacji z przyjaciółmi jak i przestrzeń do spotkania z partnerami biznesowymi lub wieczornej imprezy firmowej. Za restaurację odpowiada Paweł Suchenek, szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał m.in. w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

Źródło: Nova Wola

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 25.03.2024
Aktualizacja: 25.03.2024