Nowy dyrektor generalny Platinum Mountain Hotel & Spa

Udostępnij artykuł
Radosław Dworzyński, dotychczasowy dyrektor operacyjny Platinum Mountain Hotel & Spa, objął stanowisko dyrektora generalnego tego flagowego hotelu grupy Górskie Resorty. Zastąpił Annę Brzósko-Jaworską, która zarządzała obiektem do połowy września 2020 roku.

Radosław Dworzyński związany jest z branżą hotelarską od blisko dziewięciu lat. Swoje doświadczenie w zarządzaniu hotelami zdobywał w Polsce, jak i zagranicą. Swoje pierwsze kroki w branży turystycznej, stawiał w gastronomii, pracując w hotelu DoubleTree by Hilton w Dublinie, w Irlandii, gdzie mieszkał przez wiele lat. Ukończył tam studia biznesu i zarządzania na Uniwersytecie w Dublinie w 2012 roku. Po kilku latach przeniósł się do Polski, gdzie budował swoje doświadczenie pracy w hotelach premium cztero- i pięciogwiazdkowych, m.in. w hotelu Bristol Luxury Collection oraz w hotelu Sofitel Warsaw Victoria w Warszawie. Silne podstawy pracy w międzynawowych hotelach sieciowych pięciogwiazdkowych i czterogwiazdkowych, pozwoliło Radosławowi Dworzyńskiemu rozwijać dynamicznie swoją karierę w kolejnych latach. Od 2017 roku pełnił funkcję dyrektora F&B w pięciogwiazdkowym Grand Hotel Tiffi w Iławie, na Mazurach.

Z grupą Górskie Resorty, Dworzyński jest związany od 2019 roku, gdy w listopadzie 2019 roku, otwierał flagowy hotel Grupy, Platinum Mountain Hotel & Spa w Szklarskiej Porębie (woj. dolnośląskie). Obecnie, od września 2020 roku, przejmuje zarządzanie hotelem jako dyrektor generalny.

Dla Dworzyńskiego praca w sektorze hospitality premium stała się pasją, którą stara się dzielić każdego dnia ze swoim zespołem. Jest perfekcjonistą w tym co robi, co znajduje przełożenie w jego działaniach.

Moją misją w profesjonalnym życiu jest poszukiwanie doskonałości w działaniach, które przełożą się na wyjątkowy pobyt moich Gości w Hotelu – podkreśla Radosław Dworzyński.

Platinum Mountain Hotel & SPA, otwarty w listopadzie 2019 roku, to drugi obiekt Górskich Resortów w Szklarskiej Porębie – grupa posiada w kurorcie kompleks Blue Mountain Resort. Dodatkowo, wciąż trwa rozbudowa resortu o Platinum Apartments, będących uzupełnieniem oferty Platinum Mountain Hotel & SPA. Inwestycja obejmuje 10 apartamentowców nieskategoryzowanych (w czterogwiazdkowym standardzie), obecnie funkcjonuje siedem już apartamentowców (w sumie 313 apartamentów dla Gości resortu), przeznaczonych na typowo rodzinny wypoczynek. Ponadto, sam Hotel oferuje 147 pokoi i pięciogwiazdkowym standardzie, designerską restaurację Regionalne Talerze, która łączy kuchnię polską z kulinarną tradycją regionu oraz klimatyczny Palladium Cafe and Lobby Bar. Ważną część hotelu stanowi 430 metrów przestrzeni konferencyjnej, idealnej na biznesowe spotkania. Ofertę Platinum Mountain Hotel & Spa dopełnia renomowana i nowoczesna strefa Wellness & Spa z salonem Dr. Irena Eris Beauty Partner, kryty basen, zespół saun oraz zewnętrzny basen letni. Doskanała lokalizacja Obiektu, tuż pod szczytem Szrenica (1362 m. n.p.m), w sąsiedztwie Karkonowskiego Parku Narodoweg o i 10 min spacerem od kompleksu SkiArena Szrenica, czyni go pierwszym wyborem wśród turystów, rodzin i pasjonatów gór.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 12.10.2020
Aktualizacja: 12.10.2020