Nowy dyrektor generalny Raffles Europejski Warsaw

Udostępnij artykuł
Stery w warszawskim hotelu Raffles objął – posiadający ponad 20 letnie doświadczenie w segmencie obiektów luksusowych – Thomas Brugnatelli. Na stanowisku zastąpił Thomasa Gussa, który – jak udało nam się ustalić – zrezygnował z funkcji z powodów osobistych.

Thomas Brugnatelli przez ostatnie sześć lat zajmował stanowisko dyrektora generalnego w The American Colony Hotel w Jerozolimie. Karierę w hotelarstwie rozpoczął w 1991 roku, by w 1998 roku objąć funkcję Food & Beverage Manager w The Ritz Carlton Phoenix w Stanach Zjednoczonych. Po powrocie do Szwajcarii, na stanowisku dyrektora generalnego zarządzał cztero- i pięciogwiazdkowymi hotelami w Vevey, Gstaad i Lozannie.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO HOTELARZY
> link do aktualnego numeru <

Thomas Brugnatelli znany jest ze swojej pasji do doskonałości, opartej o kreatywność i motywacyjne podejście do przywództwa. W pracy zawsze dąży do najwyższych standardów jakości. Jest absolwentem Ecole Hoteliere de Lausanne. Ma szwajcarsko-włoskie obywatelstwo, a oprócz rodzimego francuskiego i włoskiego, włada również językiem angielskim, niemieckim i duńskim.

Raffles Europejski Warsaw, dawniej Hotel Europejski, rozpoczął swoją działalność w 1857 roku i przez dziesięciolecia był jednym z najbardziej rozpoznawalnych hoteli w Europie. Dziś symbol XIX i XX wiecznej Warszawy powraca do czasów świetności, otwierając drzwi pod marką Raffles Hotels & Resorts. Od otwarcia pierwszego hotelu w Singapurze w 1887 roku, Raffles stał się ikoną wśród hoteli pięciogwiazdkowych, zapewniając gościom niezrównany serwis w spektakularnych wnętrzach. Raffles Europejski Warsaw jest jednym z trzech, po Paryżu i Stambule, hoteli słynnej sieci Raffles Hotels & Resorts w Europie. Hotel oferuje 106 pokoi i apartamentów, w których wyeksponowano oryginalne elementy wystroju oraz kolekcję prac współczesnych polskich artystów. Do dyspozycji gości jest również restauracja Europejski Grill, legendarny Long Bar, cukiernia Lourse Warszawa, Humidor, Pavilion na hotelowym patio oraz Raffles Spa.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 13.08.2018
Aktualizacja: 14.08.2018