Nowy obiekt na mapie Wrocławia

Udostępnij artykuł
Główną ideą inwestycji było osadzenie obiektu w rzeczywistości znanej z kryminałów Marka Krajewskiego. XX-wieczny Breslau jawi się w nich jako tajemnicze miasto, którego sekrety czekają na odkrycie. Ściany hostelu zdobią grafiki inspirowane serią o Mocku, a nazwy pokoi to tytuły książek Marka Krajewskiego. Max Berg Hostel we Wrocławiu od dziś przyjmuje gości.

– Chcemy promować historię naszego miasta oraz twórczość Marka Krajewskiego – mówi Joanna Śmietanka (KREAM), marketing manager. – Wrocław nie bez powodu nazywany jest Miastem Spotkań. Pozytywna atmosfera, która stąd bije, naprawdę zaraża, a otwartość mieszkańców i wspaniała architektura robi wrażenie na wielu turystach.

Hostel oferuje 55 miejsc w 14 pokojach: jedno-, dwu-, cztero-, sześcio- i ośmioosobowych, zlokalizowanych na czwartym i piątym piętrze zabytkowej kamienicy zaprojektowanej przez Maxa Berga, legendarnego architekta i projektanta m.in. Hali Stulecia. Hostel zapewnia także w pełni wyposażoną kuchnię oraz komfortową przestrzeń wspólną. Obiekt został wyremontowany w lutym 2019 roku.

 

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 11.03.2019
Aktualizacja: 11.03.2019