Otwarcie Nosalowy Park Hotel & Spa już za dwa tygodnie – GALERIA

Udostępnij artykuł
Już 1 lipca otwarty zostanie nowy, pięciogwiazdkowy hotel w centrum Zakopanego – Nosalowy Park Hotel & Spa. Jak podkreślają właściciele ten elegancki obiekt został zaprojektowany z myślą o gościach, którzy chcą doświadczyć nowej jakości wypoczynku w stolicy Tatr.
Lokalizacja w centrum Zakopanego

Nosalowy Park Hotel & Spa wyróżnia wyjątkowa lokalizacja. Pomimo, iż niespełna 500 metrów od hotelu znajdują się gwarne i tętniące życiem Krupówki, obiekt zachwyci swych gości ciszą, otoczeniem pięknego bukowego parku, a z jego okien będzie można podziwiać scenerię Tatr. Szczególnie spektakularnym widokiem będą mogli się cieszyć goście eleganckich i przestronnych apartamentów na najwyższym piętrze hotelu z dostępem do prywatnych, zielonych tarasów.

Unikalny design

Aranżacja przestrzeni Nosalowego Parku inspirowana jest dwoma stylami, secesją i art deco, łącząc je w harmonijną całość. Niepowtarzalny charakter nadaje subtelna elegancja, dbałość o walory wizualne, a także modna kolorystyka w odcieniach szarości, beżu, bieli, złota, przełamana głęboką czerwienią. W tej aranżacji żaden element nie jest przypadkowy. Został przemyślany tak, aby zaskakiwał, zachwycał i zaspokajał potrzeby estetyczne gości. Wnętrza hotelu łączą elegancję z kreatywnością i odważną wizją projektantów. Komfort i zadowolenie gości stawia na pierwszym miejscu. W Nosalowym Parku jakość jest wypadkową doświadczeń i odważnej wizji wypoczynku, to powrót do najlepszych tradycji zakopiańskiego hotelarstwa.

Hotel oferuje 139 luksusowych pokoi i apartamentów w standardzie pięciu gwiazdek. Dla gości dostępne będzie hotelowa restauracja Eleonora, lobby bar, rozbudowana strefa wellness z saunami i tężnią solankową, eleganckie NABE SPA, basen, podziemny parking oraz usługi Concierge.

Restauracja Eleonora
Restauracja Eleonora

Obiekt zaprojektowany został przez wielokrotnie nagradzaną pracownię Kahl-Gaczorek Architekci, wnętrza zaprojektowała gdańska pracownia Ideograf.

Na granicy przeszłości i teraźniejszości

Zabytkowy pałac, który stanowi część hotelu – „Villa Marilor” – powstał w 1905 r. W dwudziestoleciu międzywojennym szczególnie upodobała go sobie ówczesna elita polityczno-artystyczna. Gościł w tamtym czasie wiele wybitnych postaci, m.in. Wojciecha Kossaka, Stanisława Ignacego Witkiewicza czy Tadeusza Boya-Żeleńskiego. Teraz Nosalowy Park Hotel & Spa przywraca pałacowi dawny splendor i przywołuje jego bogatą historię. W „Villi Marilor” powstanie unikatowa na skalę Polski, nowa autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro, najbardziej uznanego na świecie, polskiego szefa kuchni.

ŚWIAT HOTELI: kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Heart by Amaro

Nowa , autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro mieścić się będzie w zabytkowej części hotelu – Villi Marillor.

Heart by Amaro, będzie przede wszystkim otwartym domem, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”. To kuchnia stworzona z miłości do ludzi , szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr. Nie zabraknie w niej również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się autorskiej kuchni mistrza. 

Nowoczesne i holistyczne spa

Szczególnie ważne miejsce w hotelu zajmie designerska strefa wellness & spa, z autorskim NABE SPA, basenem i centrum fitness (ze sprzętem renomowanej firmy Technogym). NABE SPA oferować będzie osiem gabinetów typu spa suite, w tym VIP Suite idealny dla par. Każdy gabinet posiada własną strefę relaksu. Atutem NABE będą autorskie rytuały, sesje relaksacji z elementami medytacji, zabiegi na łóżku wodnym „Soft Pack” i linia autorskich kosmetyków opartych o naturalne składniki. Gabinety spa mieścić się będą w pięknych wnętrzach odrestaurowanej Villi Marilor. Będzie to druga, poza Nosalowy Dwór Resort & Spa, lokalizacja autorskiej marki NABE SPA, której filozofia oparta jest o holistyczne podejście do pielęgnacji i relaksu inspirowanego naturą.

Biznesowe spotkania w eleganckiej oprawie

Nosalowy Park Hotel & Spa dysponować będzie również elegancką strefą konferencyjno- bankietową. Składać się będzie z sali o powierzchni ponad 100 mkw. (z możliwością podziału na dwie mniejsze), stylowego boardroomu dla ośmiu osób, części przygotowanej pod przerwy kawowe oraz z tarasu z widokiem na Tatry. Sale posiadać będą pełne wyposażenie dostosowane do najbardziej wymagających grup. Stylowe sale są też idealnym miejscem na kameralne wesela do 60 osób.

Zakopane odkryte na nowo

Nosalowy Park skłania do ucieczki przed banalnością i zejścia z utartych szlaków. Pozwala doświadczać nieznanego i z nietypowej perspektywy odkrywać to, co już znane. Wierny nowoczesnym trendom w branży hotel w nietypowy sposób ożywia zakopiańską tradycję i przywołuje klimat dwudziestolecia międzywojennego. Wyrazem świeżego podejścia będzie chociażby alternatywny przewodnik po Zakopanem napisany specjalnie dla hotelu przez Beatę Sabałę-Zielińską. „Zakopane. Alternatywny Przewodnik” urzeka autentycznością; to opowieść o mieszkańcach, którzy naprawdę mówią gwarą i noszą tradycyjne stroje do Kościoła, o miejscach szczególnie bliskich ich sercu, prezentach które warto przywieźć z Zakopanego i historii nieodzownie związanej z okresami świetności, kiedy miasto stało się wizytówką stolicy Tatr. „Alternatywny przewodnik” wraz z dedykowanymi usługami concierge dostępnymi w hotelu – pozwoli gościom poznać Zakopane i Podhale z nowej perspektywy.

JUŻ W NAJBLIŻSZYM WYDANIU ŚWIATA HOTELI
EKSKLUZYWNY WYWIAD Z TOMASZEM BURSZTYNOWICZEM
DYREKTOREM NOSALOWY PARK HOTEL & SPA

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 17.06.2020
Aktualizacja: 17.06.2020